Господин Димов, кои са факторите, довели до бързата реиндустриализация на

...
Господин Димов, кои са факторите, довели до бързата реиндустриализация на
Коментари Харесай

Подкрепям всеки, който създава икономика

Господин Димов, кои са факторите, довели до бързата реиндустриализация на Димитровград? Каква е през днешния ден индустриалната карта на града?

- Добрата инфраструктура, географското местонахождение и близостта на Димитровград с индустриалните зони в Пловдив, София и пристанище Бургас са предпоставки за икономическото развиване на града ни. Разбира се, други значими фактори са инициативността и партньорството от наша страна като локална власт към евентуалните вложители. А това са хора, които деликатно уточняват къде да вложат парите си и не просто търсят опция за преместване на един индустриален развой някъде, а търсят сигурност, успеваемост и непоклатимост от общинските управляващи. Индустриалният клъстер от новите производства в общината главно обслужва автомобилния бранш, само че добре развити са химическата промишленост, кожната индустрия и търговията. Единствената в страната фабрика за дантели също е при нас. Това главно маркира индустриалната карта на града ни.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как вие и вашият екип подпомагате вложители, които желаят да стартират работа в Димитровград? Имате ли поддръжка на държавните институции за тези ваши старания?

- Категорично да. Нали разбирате, че единствено взаимните старания на институциите могат да дадат стремежи резултат. Пускането на автомагистрала " Марица " бе мощен тласък за капиталовата среда тук, само че главното е инициативността от страна на администрацията. Реално новата индустриална зона на територията на община Димитровград е реалност с помощта на нашето предпочитание за партньорство и ефикасна връзка. Съществена роля за протичащото се изигра и приемането на Общия организационен проект, който даде опция зоните за икономическо влияние да се усилят доста.

По какъв метод реиндустриализацията на Димитровград се отрази върху стандарта и качеството на живот на димитровградчани?

- Мисля, че занапред ще се усеща позитивният резултат от този развой. Бавно и мъчно, само че конкуренцията сред компаниите стартира да води до по-високи хонорари за работещите, както и до повишение на наемите и цените на парцелите. Ръст имат и допълващите услуги – превоз, хотели, заведения за хранене, заведения и други

Господин Димов, в случай че спечелите нов кметски мандат, по какъв начин ще продължите да притегляте нови вложители в града? Бихте ли засилили връзките с други индустриални зони в България?
- Реално сега в новите производства има дефицит на работна ръка, макар че там са ангажирани хора от целия район. Това са най-вече хора с по-нисък учебен ценз. Но предпочитано за нас остава професионалното обучение и тук идва нуждата от партньорството ни с страната. Следващата ни цел е да насочим вниманието си към вложители от високотехнологичния бранш, търсещи квалифицирани експерти в него. Димитровград се трансформира в привлекателна капиталова дестинация с помощта на напъните, които положихме през последните години – подобрихме градската и просветителната инфраструктура, интензивно се работи и по опциите за запълване на свободното време – концерти, изложения, културни събития. Ще го кажа по този начин – в случай че сте експерт, който работи в София или Пловдив, и ви предложат работа в Димитровград със същата заплата и кариерна мотивация, само че с опция за един по-спокоен живот, надалеч от трафика, тогава ще изберете Димитровград като място за живеене. Това са предпоставките за избора на един младеж и ние осъзнато и целеустремено работим за обезпечаването на тази удобна среда. Така че за фирмите, които са тук, това са мощни козове за привличането на млади експерти. В тази връзка е извънредно скъпо съдействието ни с Trakia TECH.

За да бъде сполучлив един кмет на Димитровград, какво не би трябвало да не помни и какво не трябва да прекрачва в работата си с вложителите тук?

- За мен всеки, който основава артикул под каквато и да е форма и разкрива нови работни места, е добре пристигнал. Защото това са хора, които основават стопанска система, а единствено по този начин може да има напредък. А растежът в стопанската система е единственият верен път да се върви напред. В този смисъл поддържам всеки, без значение от мащаба на бизнеса му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР