Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: Бивш под прикритие

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Кино: Бивш под прикритие
Коментари Харесай

Кино: "Мястото"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Кино: " Бивш под прикритие "

Шпионска подигравка с образован комизъм
7 сеп 2018 + + + + от 5Още от същото: " Перфектни непознати ".
Качествен европейски филм по американски уеб сериал. Възможно в надарените ръце на италианеца Паоло Дженовезе, създателят на " Перфектни непознати " (2016), който към този момент има испанска и френска версия. В него група другари разкриваха тайните си, споделяйки последното електронно известие, което са получили.

Финалната морална картина не беше лицеприятна. Сега Дженовезе стъпва на The Boot at the End на създателя на ролеви игри и сходни фентъзи книги (Earthdawn) Кристофър Кубасик. Първоначално интернет сериал (62 сегмента по 2 минути), след това събран и излъчен в два сезона (5 епизода по 24 мин.) по кабелния канал FX през 2010 и 2012 година В " Мястото " (The Place) сюжетният скелет и случките са непокътнати, разширена е валидността на моралните въпроси.

Ситуацията е по " Фауст ", героите са елементарни модерни хора. На маса в ъгъла на денонощното кафе The Place в огромен град мистериозен мъж с тъжни очи (Валерио Мастандреа от " Перфектни непознати " ) приема молители. До него дебела като библия ръкописна книга, с която той се поучава и периодичен дописва. Мъжът сбъдва стремежи против изпълнени странни, от време на време жестоки задания. Възрастна дама може да върне брачна половинка си от Алцхаймер, в случай че сложи бомба на оживено място. Баща може да избави болния си наследник, в случай че убие друго дете. Което идващият ищец е претрупан да закриля, с цел да получи той своето мечтано.

Монахиня ще върне връзката си с бога, в случай че забременее. Слепец ще прогледне, в случай че стане нейният изнасилвач. Историите се преплитат, хороводът на човешките недостатъци и секрети стремежи се върти пред очите ни стилно и меланхолно, измежду блус и неон (и малко Уон Кар-уай).

Като в класическите гръцки нещастия случките отвън кафето не са показани, а разказани. От това въздействието им не страда поради чудесните артисти. " Мястото " е храна за мозъка, каквато актуалното кино на действието рядко дава. Божествена или дяволска е силата на мъжа или случайността е на негова страна? Гениален психиатър с студен опит или ангел-посредник на човешкото Чистилище, което би трябвало да бъде разбудено във всеки от нас? Накрая го виждаме измъчен и кадърен на влюбване (Сабрина Ферили като сервитьорката, която единствена не желае нищо). Питат го " за какво искаш такива неприятни неща от хората ", той дава отговор: " Защото има кой да ги направи. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР