Илюстрация Увеличаване Смаляване Антоан Лорен - Жената с червеното тефтерче

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Антоан Лорен - Жената с червеното тефтерче
Коментари Харесай

Книги: Антоан Лорен - "Жената с червеното тефтерче" и "Шапката на Митеран"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Антоан Лорен - " Жената с аленото тефтерче " и " Шапката на Митеран "
Цена: 13 лева
Издателство: " Факел експрес "

Антоан Лорен e едно от известните имена във френската литература през последните 10 години, само че едвам в този момент имаме опцията да го четем на български език. По-рано този август " Факел експрес " издадоха два от романите му - " Шапката на Митеран " (по която има сниман филм) и " Жената с аленото тефтерче " (чиято екранизация предстои).

" Жената с аленото тефтерче " споделя за притежател на книжарница, който намира женска чанта на улицата и от наличието в нея се пробва да разбере повече за притежателката й. Оказва се, че един от дребното, които могат да му оказват помощ, е...писателят Патрик Модиано.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Герои и действителни персони пресичат пътищата си и в " Шапката на Митеран ", където счетоводител вижда към този момент някогашния президент на Франция да не помни бомбето си в ресторант. Главният воин взема решение да си я присвои, само че не след дълго и той губи следите й. И двата романа се развиват в Париж, родния град на писателя, който също е сценарист, публицист, а отвън писането - колекционер на антики.

Името на Лорен стана по-известно в англоезичния свят около миналогодишния му разказ, към момента непреведеният на български Rhapsodie française, който изследва актуалното френско общество през няколко радикално разнообразни един от различен герои. Около него също има проекти за екранизация, само че под формата на английски сериал.

Преводач на книгите е Валентин Маринов-Пело.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР