Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата 4+1: Какво да

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата 4+1: Какво да
Коментари Харесай

12+3: Какво да четем и слушаме преди началото на новата година

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване
Още по тематиката
4+1: Какво да четем и слушаме в четвъртък вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
21 дек 2017
4+1: Какво да четем и слушаме в сряда вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
20 дек 2017
4+1: Какво да четем и слушаме във вторник вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
19 дек 2017
4+1: Какво да четем и слушаме в понеделник вечер

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст, които могат да създадат връщането от работа по-приятно
18 дек 2017 2017 година ще остане като годината на измененията. Това напълно не значи, че огромна част от определилите миналите 12 месеца процеси не бяха тук и преди този момент. Съвсем не. Годината беше друга поради високия публичен интерес към тематики като протичащата се четвърта индустриална гражданска война, нарасналата сензитивност към човешките права и следствията от растящата власт на софтуерните компании. " Капитал " наблюдава всички това, само че не бяхме единствените. Представяме ви 12 текста и 3 подкаста, които най-добре разказват годината и какво можем да чакаме след фойерверките на 31 декември.

ДВАНАДЕСЕТ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Работа с роботи
Как ще се промени работната среда при увеличаващата се автоматизация на индустриалния развой и какво значи това за пазара на труд? Това са въпросите, които си задаваме в края на годината, която потвърди, че четвъртата индустриална гражданска война е тук и се случва на бързи обороти. Отговорите, доколкото е допустимо да бъдат дадени, вижте тук.

Животът по-късно
Ако отидем стъпка по-напред в горния сюжет, следва да се запитаме и по какъв начин ще наподобява всекидневието ни, в случай че за множеството хора работа просто няма. The Guardian имат забавно съмнение.

Какво ни дели от изкуствения разсъдък
Преди да се случи всичко това обаче, учените би трябвало да преминат няколко сегашни трудности. Кои са те, споделя Wired.

Как използваме времето си
Технологията и обществените медии стават все по-инвазивни, а ние - все по-зависими от тях. Можем ли да върнем вниманието си на вярното място? Повече четете на този линк.

За тех промишлеността и обществената отговорност
Въпреки рекордните облаги, миналата 2017 година не беше добра за софтуерните компании. Фасадата на триумфа най-сетне се пропука под натиска на обществената отговорност. Вижте за какво тук.

На какво би трябвало да учим децата
С смяната на пазара на труда, наложена значително от софтуерната гражданска война, ще е нужна и смяна в просветителния развой. Може би в бъдеще най-важното умеене ще бъде подборът на източници на информация?

Онлайн борби
Не знаем по кое време стартира всичко, само че интернет троловете продължиха да преобладават онлайн пространството и тази година. Техния свят от близко показва The Guardian.

Негово величество бикотйнът
Докато сме на софтуерна вълна, няма по какъв начин да не споменем bitcoin. Ако сте пропуснали да прочетете публикациите ни по тематиката до момента, може би този текст ще ви бъде потребен.

Как да отсяваме наличие
Печат, онлайн, телевизия, радио. Източниците на информация стават от ден на ден, а с това и самият размер на информация, който ни залива всекидневно. Как да се ориентираме в океана от думи следващата година, вижте тук.

Защо Тръмп съумя в Съединени американски щати и щеше ли да има триумф другаде
Година след избирането на Доналд Тръмп за 45-ия американски президент, въпросите на какво се дължи неговата победа не престават да занимават политолози, публицисти и обществеността. Може би тази публикация се приближава най-близо до отговора.

Алтернативни обстоятелства, подправени вести, пост-истина
Може би част от успеха на Тръмп се дължи на това, че обстоятелствата не трансформират мнението ни. Разказва The New Yorker.

Къде е ключът към триумфа
За край ви пожелаваме да бъдете стимулирани, тъй като, както излиза наяве от този текст, единственият предел на опциите ни е неналичието на предпочитание.

ТРИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА СЛУШАНЕ
Най-добрите подкаст поредици на 2017 година
Written inside
Всеки един от осемте епизода на Written inside се базира на изсториите на пандизчии в Stateville Correctional Center близо Чикаго. Истории, за които рядко слушаме.

Seeing white
Въпреки че 2017 година към този момент съвсем отмина, расата продължава да бъде в основите на публичното разделяне. Seeing White е поредност с 14 епизода, които описват за основаването на концепцията за раса в Северна Америка и какви са резултатите от това.

How’s your day
How’s your day споделя история от ден, който всички помним. Защото вниманието на медиите не стопира света да се върти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР