Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди месец във Facebook

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Преди месец във Facebook
Коментари Харесай

Ново място: Клуб за естетическо възпитание на артиста

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Преди месец във Фейсбук започнаха да се появяват забавни събития с адрес К.Е.В.А и всички с изненада научихме, че Клубът за естетическо образование на актьора се е възродил, а ресторант Jasmine e затворил порти.

Барът ще си е на същото място – остарялата къща, която се счита, че е принадлежала на лекаря на цар Фердинанд. По комунистическо време там се е помещавал Клуб за естетическо образование - (К.Е.В.). Именно по тази причина преди години Борис Мисирков, Георги Богданов и Мартичка Божилова от " Агитпроп " сътвориха артистично място, от което пазим скъпи мемоари, заигравайки се остарялото име, а и с местоположението му до НАТФИЗ – по този начин се роди Клубът за естетическо образование на актьора (К.Е.В.А.). Те обаче не вземат участие във възраждането му в този момент, шеф и съдружници са Иван Стоичков и Ивайло Младенов, които имат зад тила си дълги години работа в питейни заведения и клубове.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Заявката им е мястото да предлага семпли, само че качествени питиета и коктейли на налични цени, а атмосферата да е подканяща и отзивчива, без искания. Същевременно държат на положителната селекция музика и ексцентрични събития, изложения и пърформанси. " Ще се опитаме да променим усещането на хората, че празненството стартира след 12 вечерта или че би трябвало да са използвали доста алкохол, ще покажем, че заниманието може да и в 5 следобяд, с качествена музика ", споделя Иван Стоичков.

И прибавя, че ще се върнат към корените, ще създадат всичко допустимо актьорите от НАТФИЗ да се усещат вкъщи си и с изключение на да си пият питието и да се забавляват, да употребяват и дребната зала на втория етаж за уъркшопи или четения. В двора към този момент има бар, високи и ниски маси, меки възглавнички и на места винтидж лампи или детайли. Обзавеждането и вътре, и вън е със блян да е артистично, повърхностно, еклектично много по-различно от изчистения интериор на Jasmine. " Даже бих споделил етно, gypsy жанр ", прецизира Иван.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Храна към момента не оферират, от септември дават обещание да има по-леки неща за ядене, бургери или street food оферти, само че не и готвени ястия. Държат на неналичието на пластмаса, по тази причина оферират сламки от макарони, които са като напълно елементарни по-широки спагети, направени от тесто, и надлежно изцяло органически боклук. " Но обмисляме след време да няма никакви сламки или единствено железни против депозит ", споделя Иван.

Събитията им ще са най-разнообразни като последното празненство с диджей селекторка от Сърбия, която е била по покана на Fonoteca Electrica. Или предстоящата галерия на български дизайнер, който работи за американска компания и за марки като Obey Clothing и други известни марки от уличната просвета.

Според Иван Стоичков съществуването на втори етаж им дава опция да вършат няколко събития по едно и също време – " даже горе в залaтa да имаме хардкор метал музика или музика онлайн, тя няма да се чува долу и там може да звучи напълно друга музика ".

В момента вътре има и ъгъл за слушане на винили със слушалки и два фотьойла, където двама души могат да се уединят и да слушат каквото си изискат.

Лятно работно време е от 15 ч. до 1 през нощта. От септември ще работят още от 9 сутринта до 1 през нощта. Адресът е на ул. " Г.С. Раковски " 114.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР