Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване №1Какво е четвъртата индустриална революция

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване №1Какво е четвъртата индустриална революция
Коментари Харесай

Четири истории, които ще намерите само в новия "Капитал"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
№1
Какво е четвъртата индустриална гражданска война и по какъв начин тя ще промени всичко


През последните години, първо постепенно, а в последно време и все по-осезаемо, светът на промишлеността се трансформира. Новите технологии (като да вземем за пример роботизацията, дроновете, 3D принтирането) прекатурват методите, по които се създава и продава. Това раздрусва цели бизнеси, трансформира страни и рисува нови политически пейзажи. Четвъртата индустриална гражданска война се случва пред очите ни и който не си дава сметка за това рискува да види единствено отрицателните й страни. Темата на броя в новия " Капитал " разказва целия развой и дава съответни образци за протичащите се промени и по какъв начин те засягат разнообразни бизнеси, работата и живота на хората.

№2
Фермерите могат по едно и също време да създават потребна и вкусна храна, да пазят природата и да печелят от това

Това е, напълно в резюме, философията на американския фермер Джоел Салатин. Той счита, че промишленото земеделие с неговите хербициди, антибиотици и впрочем химиикали е нездравословно и за хората, и за Земята. Миналата седмица Салатин беше в България и показа философията си пред група български фермери и запалянковци. " Аз не виждам никаква причина да има дотации за която и да е промишленост от което и да е било държавно управление, тъй като всички дотации са кражба на държавното управление от хората. Защо един вегетарианец би трябвало да заплаща налози, с цел да субсидира свинеферма ", споделя, наред с други забавни неща, Салатин в изявлението си за " Капитал ".

№3
Има ли проблем с лоу кост модела на самолетните компании

Тази седмица Ryanair анулира нови 18 хиляди полета сред ноември и март, a английската самолетна компания Мonarch банкрутира. През последните години лоу-кост моделът в Европа промени целия авиосектор. Полетите над континента стават от ден на ден, до момента в който цените не престават да падат. Въпросът в този момент е дали този модел е резистентен, или рецесията в Ryanair е изолиран случай. Анализът на " Капитал " изследва какво се случва на този пазар и дава прогноза за развиването му.

№4
Историите на три нови български бири

В новия " Капитал " се споделя за още една гражданска война, която е по-малка като мащаби и без никакви неприятни страни - взривът в появяването на нови, локални марки бира. Това се случва от няколко години, само че (наздраве!) не по нищо не проличава, че ще свърши скоро. В броя ще видите разказите на няколко от актуалните ни бирени революционери, които приказват за компликациите, достиженията и за какво макар непрекъснатите нови имена пренасищането на пазара е в необозримото бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР