Илюстрация Увеличаване Автор: E. Spiller [Culturepaces] Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор:

...
Илюстрация Увеличаване Автор: E. Spiller [Culturepaces] Смаляване Илюстрация Увеличаване Автор:
Коментари Харесай

Сън в лятна нощ

Илюстрация
Увеличаване
Автор: E. Spiller [Culturepaces] Смаляване
Илюстрация
Увеличаване
Автор: E. Spiller [Culturepaces] Смаляване
Когато имаш зад тила си 20-годишен опит в организирането на изложения, музикални и културни събития във Франция, набираш скорост и кураж да излезеш като главен състезател на конкурентната сцена от значими и потвърдили класата си играчи. Това се случва със основателите на компанията " Културни пространства ", които от 1999 година способстват за дейния музикален и образен живот на сцената във Франция.

След грандиозния триумф на светлинната и музикална продукция, отдадена на живота на Анри Матис през 2016 година, с която обикалят Франция, основателите на " Културни пространства " и дъщерната й компания й AIMEX (Изкуство и музика във виртуалната реалност) стъпват за пръв път на парижка сцена с плана " Ателие на светлините ", въодушевено и отдадено на австрийския художник Гюстав Климт.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: E. Spiller [Culturepaces] Смаляване

" Опитът ни сподели, че ползата на хората към изкуството търси нови форми на измерение и е единствено въпрос на време " бракът " сред обичайното изобразително изкуство и виртуалната действителност да се развие скоростно, с цел да отговори на търсенето на по-младата аудитория. Класическата форма на показване на изкуството – музеи и галерии, е обичаен канал, който притегля доста хора, само че техническата еволюция дава опция за толкоз разнообразни формати за показване на изложения. Успехът на продукциите ни до момента демонстрира, че хората търсят нови и забавни модели за запознаване с творбите на фамозни художници ", разяснява основателят на компанията Бруно Моние.

Данните, които показва за посетителите на изложбите от основаването на компания до 2017 година, са впечатляващи и потвърждават изказванията му. В първата година от съществуването си " Културни пространства " събира 239 000 фенове на модерния формат за проявление на изкуство, а през 2017 година посетителите са 600 000. Благодарение на известността на предходните им планове Моние и екипът му вземат решение да провеждат огромно събитие в Париж, отдадено на Гюстав Климт. Избират огромно пространство в региона сред Бастилия и " Насион " (в непосредственост до метростанция " Волтер " ) във френската столица, някогашен склад за метали, ситуиран на 3300 квадратни метра, с изключителна звучност.

[[img:3169776
Вълнуващата разходка в света на Климт продължава 30 - 40 минути и наблюдава всички стадии в развитите му като художник. Отделено е особено пространство за артистичния разговор сред художника и неговия възпитаник Егон Шиле. " Гигантската прожекция се случва на всички стени в пространството и основава незабравимо чувство за надълбоко гмуркане в света на Гюстав Климт – с визия, цветове и тон ", показва накратко огромния план Моние и прецизира, че инвестицията в парижкото пространство е на стойност 9 милиона евро.

Климт в " Ателие на светлините " е в Париж до 11 ноември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР