Илюстрация УикипедияБлизо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България,

...
Илюстрация УикипедияБлизо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България,
Коментари Харесай

Турските инвестиции у нас - близо 1 млрд. евро

Илюстрация Уикипедия

Близо 1 милиарда евро са турските вложения в България, а единствено за първото полугодие на 2019 година турски компании са вложили 23 млн. евро у нас.

Това е декларирал министърът на стопанската система Емил Караниколов при откриването на Форум " България - капиталова среда ", в който са взели участие над 150 представители на турски компании.

Събитието е част от визитата на представители на Световния турски бизнес съвет (DTIK) в страната ни и предприемачи от секторите машиностроене, превоз и логистика, електроника, електротехника, автомобилостроене, туризъм и други, оповестиха от министерството, представени от Dnes.bg.

Икономическият министър е подчертал преимуществата на България като капиталова дестинация и е показал, че в последните години се отбелязва постоянен стопански растеж, както и че страната ни е водач в района по финансова непоклатимост, макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

" България е измежду страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разноски в Европейски Съюз ", е изтъкнал той и е допълнил, че интензивно се работи развиването на индустриалните зони в цялата страна и вложение в образованието.

Съществува капацитет за привличане на вложения в области, в които имаме конкурентни преимущества като произвеждане на части и съставни елементи за водещи международни производители на коли, нововъведения, осведомителни технологии и телекомуникации, машиностроене, електроника и електротехника и други

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР