илюстрацияСредно 50 човека се завръщат на ден от чужбина във

...
илюстрацияСредно 50 човека се завръщат на ден от чужбина във
Коментари Харесай

Няма нови доказани случаи на коронвирус във Варна, расте броят на хората под карантина

 илюстрация
" Средно 50 индивида се завръщат дневно от чужбина във Варна. Както знаете, всички, които идват от рискови дестинации, непосредствено попадат под карантина. Не мога да кажа какъв брой тъкмо е броят на тези хора към този миг, защото той непрекъснато се трансформира. 

Известно е, че тези хора са задължени да не излизат от домовете си, техни близки и познати им доставят храна и медикаменти, както и други стоки от първа нужда, като нямат право да им гостуват, а на нужната отдалеченост им дават всичко. Хората, които нямат на кого да разчитат се поемат от обществената кухня, като им се доставя храна на място от доброволци и чиновници на Община Варна. 

Създадена е и организация за връчването на протоколите на поставените под карантина. Във Варна ни похвалиха, че сме за образец, Националния щаб взе положителния модел от нас като метод за работа. На този стадий радостната вест е, че с изключение на тези 4 случая на инфектирани с ковид от Варна, нови няма. Дори в събота една проба нямаше взета за Варна и региона. Имаше проби в лабораторията само че от други градове ", разяснява Стоян Пасев. 

Както медията ни заяви, Варна първа вкара превантивната мярка всички идващи от чужбина да бъдат поставяни непосредствено под карантина, без да се изисква да са имали потвърдени контакти с заболели или някакви признаци на ковид. 

" Всички идващи, освен от рискови дестинации, само че и от вътрешните полети, ще попълнят заявления. Освен това безусловно, които идват от рискови дестинации, непосредствено от летището отиват под карантина ", изясни наскоро за медията ни регионалният шеф.

Заповедта, подписана от Стоян Пасив, гласи следното: " На съображение на заповед на министъра на опазването на здравето са взети ограничения за следния ограничаващ режим по отношение на следните страни: Китайска национална република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Малдиви, Република Индия, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шриланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. 

Във връзка с издадената заповед и постъпил сигнал на жител по отношение на взимане на ограничения за ограничение на ковид във Варна, бе взето решение всички пасажери, идващи на летище Варна, да попълнят декларация с съществени данни. Всички пасажери, идващи от тези дестинации, да се слагат под карантина. Решението влиза в действие от 00 часа на 17 март. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР