илюстрация ПетелВарненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-

...
илюстрация ПетелВарненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-
Коментари Харесай

Търговци на дрога от Варна отиват за години в затвора. За марихуана използвали парола салата, за кокаин - вино

илюстрация " Петел "

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и 29-годишните Златин Х. и Милен Д., с което двамата се признават за отговорни, че в съучастничество и при изискванията на продължавано закононарушение са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции в изключително огромни размери. От претърсените адреси и коли са били конфискувани над кг кокаин и повече от 4 и половина кг марихуана на обща стойност 274 542,96 лв..

Златин Х. и Милен Д. се срещнали по време на следването си в компетентност „ Национална сигурност “ и от над пет години интензивно се занимавали с разпространението на марихуана и кокаин на територията на Варна, описват от пресцентъра на съда. С марихуана се снабдявали непосредствено от лица, които я отглеждали. Купували кокаин в огромни количества, укривали го и го разпространявали посредством медиатори. При тази активност употребявали мобилни телефони единствено посредством интернет приложения. 

Създадената от обвинените висока нелегалност и отлична организация на незаконната им активност, наложили потреблението в хода на следствието на специфични разследващи средства - „ следствие посредством чиновник под прикритие " и „ доверителна договорка ". Когато желали да купят марихуана, чиновниците под прикритие трябвало да споделят „ салата ". Броят на салатите в диалога щял да значи килограмите. Малка салата означавало половин кг марихуана. Вместо кокаин, в диалозите трябвало да споделят, че желаят вино. Количеството му в килограми, което желали трябвало да се показва посредством брой другари, които ще пият виното. 

В разследване на следствието се стигнало до покачване на обвиняване на двамата 29-годишни мъже, за това че в интервала 02.09.20 година - 21.10.2020 година във Варна  в съучастничество са държали и разпространявали високорискови наркотични субстанции.
Варненският съд утвърди реализирано съглашение, откакто реши че същото не опонира на закона и морала. 

Златин Х. одобри да търпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години и 6 месеца, а Милен Д. в размер на 4 години, при първичен общ режим. Всеки от тях ще би трябвало да заплати и санкция от 7 500 лв..  Одобреното от Варненски областен съд съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и е дефинитивно.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР