> ИлюстрацияЛято е, сезонът на емоциите. Не ви се ходи

...
> ИлюстрацияЛято е, сезонът на емоциите. Не ви се ходи
Коментари Харесай

Читател на Varna24.bg: Лято в автобуса - шок и цирк на колела!

 > Илюстрация
" Лято е, сезонът на страстите. Не ви се върви в Занзибар, изтъркано е към този момент, както и останалите лустросани дестинации, а и това са занимания за сноби. Ако желаете същинска забава, съвсем безвъзмездна, качете се в градски рейс. В рекламната оферта влиза №20. Пътуване от начална точка " Владиславово " до Морска гара ще ви коства в най-лошия случай 2 лв. в двете направления, в случай че машината не се рестартира и съумеете да се повозите изцяло гратис. Изпробвах го тази заран в 8.30 часа, страстта е обезпечена.

Атракционът, който уцелих, несъмнено, беше без климатик. Водачът, ядосан на света, подслаждаше душата си със сръбска музика, за многообразие шлагери на Азис и незнайни за мен поп-фолк дарования. Но това не можеше да отклони вниманието му от натоварения трафик, който като аниматор представяше на топящите се от жегата пасажери с юначен псувни. 

Автобусът скърца и пухти, претрупан с майка с дребни дечица, кихащи, ревящи и пеещи и хора на напреднала възраст, въоръжени с чадъри и чанти, ужаещи на мекици, запътили се към варненския плаж. Топла, задушевна атмосфера, пасажерите са си по-близки от мечтаното, преплели тела непредпазливо. Щастливците, съумели да наместят телеса по седалките са с изражението на спечелили, за разлика от правостоящите, които гледат с тъмен и жертван взор. 

До машината стои здрав юначага с надпис на тениската " секюрити " и дава инструктаж на искащите да получат билетче, до момента в който техниката се рестартира.

" Машината си почива, пробвайте на следващия ден! Защо натискате 16 пъти, и мен да ме натиснете по този начин, няма да сработя. Пуснете два лв., ще ви върне три...оппа имаме договорка ", разяснява охранителят.

Бъбрива лелка опъва нервите на обкръжението с мнения по най-разнообразни въпроси, до момента в който не стартира да роптае, че седалката й е тясна и към този момент половината и пищно телосложение виси на пътеката. Упрекът е ориентиран към състезателен вид с потник на нейната възраст, извадил шанс да се озове до нея. 

" Госпожо, я си гледайте работата и не ме занимавайте с нелепостите си, такова дълго плуване ме чака през днешния ден, не ме интересува, че висите във въздуха. Надухте ни главата с вашите простотии ", общително отговоря господинът и свалката отива към пердах. 

Атракцията на колела продължава да обира приливащи тълпи по спирките. Реки от пот текат под маските. Някои обезверено се пробват да отворят прозорци, преди да припаднат. Други късат " синджира ", т.е. лентата, деляща ги от двете примамливи свободни седалки зад водача и завладяват неразрешената зона. Шофьора не роптае, в този миг сръбска певачка вие на умряло и душата му е цялостна.Зад него и потоп...както се споделя.

Толкова съм унесен да проследявам шоуто, че аха да си пропусна спирката. Налага се да сляза, в случай че желая рисковото ми премеждие да завърши без жертви. Уморен съм, като че ли съм прекопал трите бабини ниви. След това премеждие престоят в офиса иска ми се види ария и давам обещание, нямам сили да изпитвам завист на тези, които ще стигнат с влакчето на ужасите до плажа. Та, в случай че ви стане скучно, не се чудете. Имате богат избор на направления, предоставени от градския превоз във Варна ", споделя нашият четец. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР