Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и

...
Илюстрация Иван Шопов и Теодосий Спасов Увеличаване Иван Шопов и
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Иван Шопов и Теодосий Спасов

Увеличаване

Иван Шопов и Теодосий Спасов

Автор: Ивайло Петров Смаляване
23 – 25.11
Дефиле на младото вино. Десетото юбилейно издание на пловдивското събитие ще събере над 45 винопроизводители от цялата страна и техните последни реколти дружно с готвачи, представящи ястия от обичайна локална кухня. Жетоните за дегустация се купуват на входа на всяка къща от фестивалните местоположения. В Стария град, Пловдив. Повече информация на www.wineshowplovdiv.events

23.11 Филм на ужасите. Първа прожекция на The Rocky Horror Picture Show – рок-хорър-мюзикъл от 70-те години с паметен статус и забавна история. Вечерта ще продължи с тематично " страшни празненство " и " страшни коктейли ". В " Пространство 108 " от 20:00 ч., билети: 10/ 13 лева в мрежата на Ticketportal.bg, в НДК, OMV, Booktrading и в магазини " На Тъмно ".

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

24.11
InFusion. Теодосий Спасов и Иван Шопов показват новия си албум InFusion, събиращ творчеството на музикантите от стартиралия под същото име техен общ лайв план през 2016 година. Изпълнения онлайн със специфичното присъединяване на група " Авигея " и пианиста Димитър Бодуров, образна среда от Лора Шопова. В " Пространство 108 " от 20:00 ч., билети: 25 лева в мрежата на Ticketportal.bg, в НДК, OMV, Booktrading и в магазини " На мрачно ".

24.11
Базар на специалностите. Какъв ще станеш, като пораснеш? Ако този въпрос към този момент вълнува вашето дете, посетете " Базар на специалностите ", където ще бъдат показани специалности като инженер (системен, софтуерен, машинен, газов), геолог, проектант енергетик, радиоводещ, публицист, ветеринар, публицист и други. Интерактивните щандове са за деца от 8 до 16 години, а лекции вид TED от водещи експерти са за възпитаници на 12+ години. Вход свободен. В " София тех парк ", зала " Джон Атанасов ". Всичко на www.unglobalcompact.bg

24.11
Ищар в Пловдив. Концерт на Ищар с бенд от 12 музиканти, с който певицата ще отпразнува пред българска аудитория 20-годишнината си на сцената. В Пловдив, комплекс СИ²ЛА, от 19:00 ч., билети: 40 – 90 лева в системата на Eventim и билетни каси Пловдив.

25.11
" Елхата у Иванови ". Фестивалът-лаборатория NEDRAma International за обществено зает спектакъл се открива с " Елхата у Иванови " – най-новото събитие на спектакъл " Реплика " с режисьор Явор Гърдев. Представен като креативна акция, той употребява за основа късия едноименен протоабсурдистки текст на А. Введенски, писан в края на 30-те години на XX век и ще бъде показан не на театрална сцена, а в пространството на изложба " Структура " в София.

26.11
Hygge и lykke. Роса Виктория е астроном и фен странник, който преди години избира да живее в Дания, а по-късно и в Норвегия. Тя ще поговори за това по какъв начин човек може да изпита датските hygge и lykke, дали датчаните в действителност са най-щастливите хора на планетата, какви са кулинарните и културните особености на двете страни – един потребен роман за тези, които считат да пътешестват до Дания или Норвегия. В кино " Влайкова ", от 19:00 ч., билети: 7.50 лева единствено от travellersclub.bg

26.11
" Коя гадина изяде кашкавала ". Премиера на смешнате театрална акомодация, въодушевена от кино лентата " Грозни, мръсни, зли " от 1976 година на Еторе Скола и други италиански филми. Режисьор е Теди Москов, вземат участие Мая Новоселска, Валентин Танев, Ники Додов, Дайана Михайлова и други В Драматичен спектакъл " Сава Огнянов ", Русе, 19:00 ч.

26 – 30.11
Павилион за музика и книги. Радио Jazz FM 104 MHz изнеся студиото си в " Читалнята " в Градската градина в София и ви кани да дарите книга, в подмяна на което ще получи абонаментна карта за " Читалнята ". Ако носите три заглавия от вашата библиотека, ще бъдете почерпени с ароматно кафе от Costa Coffee (придружено с дребна изненада). 27.12 Deeper into the Black Sea. Ако желаете да знаете какво крие дъното на Черно море, изследователският екип на морската експедиция Black Sea MAP - доктор Калин Димитров, началник на Центъра за подводна археология в Созопол и проф. Джон Адамс, са подготвени да ви показа откритията си – или най-стария потопен транспортен съд в света (в който може да се потопите посредством интерактивно съоръжение), открит на към 50 благи от брега на България, и информация за измененията на равнището на Черно море в последните 10 хиляди години Регистрация за присъединяване на http://blackseamap.com/registration/ до 26.11. От 13:00 ч., в Национален археологически институт

28.11
Перспектива: Златин Радев. Един от най-успешните български анимационни режисьори и продуценти ще приказва за това по какъв начин технологиите трансфораха анимацията в напълно преживяване за сетивата, а рекламната промишленост се възползва от тях. Събитието е част от новия модул на " Практика ", имащ за цел да преставя трендове, похвати и тактики за експертите, занимаващи се с маркетинг и връзки. В кино " Култура ", от 19:00 ч., вход свободен.

29.11
Апарт. Премиера на документалния театър по текстове и изявленията на едни от най-значимите български режисьори и артисти: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев-Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева и други Куратор на текстовете е Людмила Сланева, режисьор – Илко Ганев. В спектакъл " Азарян ", 19:00 ч.

29.11 Mountain of Storms. Ивон Шуинар и Дъг Томпкинс, създателите на две от най-големите аутдор компании в света – Patagonia и The North Face, са двама от героите във кино лентата Mountain of Storms. Общо петимата другари потеглят на странствуване в остарял ван по пътя им към към момента мистичните земи на Патагония с последна цел – първо нанагорнище по югозападната стена на Fitz Roy, наречено Калифорнийския маршрут. Вижте документираното им и мощно вдъхновяващо премеждие в Дом на киното от 20:30 ч.

29.11
Зимна прожекция. Любимите ни " Блок кино ", които сме привикнали да гледаме през лятото и под звездите, ни изненадват със зимна прожекция, несъмнено, не под падащия сняг, а на закрито. Прожекцията е на " Безбог " на Ралица Петрова - един от най-награждаваните нови български пълнометражни филми. Компания ще му прави късометражен филм. Входът е свободен с авансово записване на www.eventbrite.com, в The Laboratory Sofia, от 19:30 ч.

до 29.11
10 години Fontfabric. Българското студио за дизайн, което заема челни места в международната ранглиста с най-продавани шрифтове на известния типографски уебсайт MyFonts.com – Fontfabric, ще отпразнува своя десети рожден ден с галерия. В нея ще бъдат показани някои от най-емблематичните типографски планове на студиото, визуализирани под формата на арт съоръжения, постери и печатарски семпли, изпълнени с истински шрифтове. По случай годишнината си Fontfabric предлага и особено понижение от 25% до края на годината (чрез промо код: FF10Y25 в уеб страницата на MyFonts.com) на всички шрифтове от портфолиото си, които могат да бъдат забелязани на myfonts.com/foundry/Fontfabric В Галерия 2.0.

29.11 – 11.01.2019
SubHuman Theatre. Изложба на художник, сценограф, учител, куратор и уредник на фестивали, музеен дизайнер Венелин Шурелов, която включва селекция от творби, основани в границите на платформата SubHuman Theatre, показване на емблематични негови произведения, нова работа и азбучник, събиращ 20-годишната му процедура. В изложба Credo Bonum.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино:

Вълк. Драмата, номинирана за " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм, ни връща към Първата международна война и споделя за две бедуински момчета, които би трябвало да оцелеят в пустинята в Йордания. Зад основаването на кино лентата е английският режисьор с йордански корени Нажи Абу Ноуар. За работата си по " Вълк " през 2014 година той получи премия за най-хубав режисьор на кинофестивала във Венеция. Филмът е сниман на същите места, на които е сниман и " Лорънс Арабски ". По БНТ3 на 25 ноември от 22:45 ч. и на 26 ноември от 17:20 ч.

Бикът Фердинанд. Най-скорошната анимационна продукция от режисьора на " Рио " и някои от филмите от поредицата " Ледена ера " Карлос Салдана. Историята споделя за миролюбивия бик Фердинанд, който живее идилично, преди да бъде изпратен да се приготвя за обичайните боеве с тореадори в Мадрид. Филмът получи номинация за " Оскар " за най-хубав анимационен филм. По HBO на 25 ноември от 21 ч. и на 26 ноември от 15:10 ч.

Найджелисима. Шеф Найджела Лоусън ще покаже предписания в духа на италианската кухня и просвета и ще показа дългогодишния си опит в кулинарията, в това число като критик и създател. Книгите й са продадени в над тримилионен тираж. Премиера по 24Kitchen на 28 ноември от 13 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР