Илюстрация Бягай Увеличаване Бягай Смаляване Бягай Макар първият му епизод

...
Илюстрация Бягай Увеличаване Бягай Смаляване Бягай Макар първият му епизод
Коментари Харесай

Голямото гледане 3

Илюстрация
" Бягай "

Увеличаване

" Бягай "

Смаляване
" Бягай "

Макар първият му епизод да е компромисен, наложително ще дадем късмет на новия романтично-комедиен сериал на HBO. Причината - зад него стои към този момент звездният тандем Вики Джоунс и Фийби Уолър-Бридж, добре познати ни като създатели и изпълнителни продуценти на Fleabag и първия сезон на " Убивайки Ийв ". Руби (Мерит Уивър, " Сестра Джаки " ) и Били (Донал Глийсън, " Еx-Machina - Бог от машината " ; " Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър " ) са другари от колежа и някогашни любовници, които още тогава, преди 17 години, са се разбрали - в случай че някой от двамата изпрати известие на другия с текст Run ( " Бягай " ), а другият отговори със същото, то на мига ще зарежат всичко и ще се срещнат в тъкмо избран трен на Central Station, с цел да обиколят Америка. Така и става - Руби изоставя меланхоличното всекидневие от предградията, с цел да преразгледа предишното, до момента в който дружно с Били пропътуват цяла седмица и историята им се преобърне тайнствено и ненадейно.
Седем епизода от по половин час, всеки понеделник на HBO GO и от 21:30 ч. по HBO.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Tales From the Loop

Фантастичната антология, въодушевена от творчеството и едноименното арт издание на шведския художник Саймън Сталенхаг, съдържа осем истории на разнообразни режисьори, измежду които Джоди Фостър, Со Йонг Ким, Андрю Стантън, Марк Романек. Те са обединени от тематиките на града и хората, живеещи над така наречен The Loop - мистериозна машина, направена, с цел да изследва тайните на Вселената, да прави считани за невъзможни до момента неща и да провокира познатите закони на физиката. Научнофантастична поредност, която припомня на сън под музикалния акомпанимент на един от включените в нея композитори - Филип Глас, екзистенциална и задълбочена, красива и магична. В актьорския лист виждаме имената Джонатан Прайс и Ребека Хол.
По Amazon Prime.

Убивайки Ийв III

Героинята Ийв не трябваше да е измежду живите след края на втори сезон, само че, хей, това е сполучлив сериал, за какво да се стопира, като може занапред да се разтегля! Третият сезон започва незабавно с познати детайли - няколко убийства, съветски език, шпионска конспирация и прекрасен дрешник. Агентката от МИ5 Ийв Поластри (Сандра О) се пробва да не помни за остарелия си живот и да стартира чисто нов, въпреки и неопределен живот, само че " случаят " в края на първи епизод демонстрира, че е невероятно. Новият й път отново се оплита с този на наемната килърка Виланел (Джоди Комер), с цел да ни въвлече в добре познатите ни съобразителни маневри, изненади в сюжета, проницателен комизъм и отлична актьорска игра.
Осем епизода от по 60 минути всеки понеделник в HBO GO и HBO.

Илюстрация
" Мисис Америка "

Увеличаване

" Мисис Америка "

Смаляване

Мисис Америка

Седемдесетте - времето, в което придвижването на феминистките от втората вълна Глория Стайнем, Бети Фридан, Шърли Чизъм, Бела Абзъг и Джил Ръкелсхаус се пробва да наложи утвърждението на поправката " Равни права " и се бори за по-добро възнаграждение, повече права и свободи на дамите. Но консервативната американка Филис Шлафли не е на тяхна страна - ненадейно тя въстава против концепцията за пълноправие сред половете и се трансформира в една от водещите фигури в антифеминисткото придвижване, представител на консервативните възгледи в Съединени американски щати. Паралелно с историята й лимитираният сериал на FX споделя и тази на дамите, водещи една от най-тежките културни войни през 70-те, че и до през днешния ден. В ролата на Филис е носителката на " Оскар " Кейт Бланшет.
По HBO GO и HBO.

I Know This Much Is True

Базиран на едноименния разказ на Уоли Лам от 1998 година, сериалът демонстрира паралелните животи на еднояйчните близнаци Доминик и Томас Бърдси, минали през разнообразни тествания и трагични обрати. Историята, изпълнена с тъмни взаимоотношения и фамилна виновност, се води от гледната точка на Доминик, саможертвено опитващ се да се оправи с брат си - затворен в институция и измъчен от параноидна шизофрения. Актьорът Марк Ръфало се оправя чудесно, влизайки в функциите и на двата облика.
Премиерата е на 27 април по HBO.

Илюстрация
Most Dangerous Game

Увеличаване

Most Dangerous Game

Смаляване

Most Dangerous Game

Едно от заглавията на прясно стартиралата стрийминг платформа Quibi за гледане на филми и сериали в мобилен формат съставлява актуален прочит на романа " Бягащият човек " на Стивън Кинг (с екранизация от 1987 година, в основната роля е Арнолд Шварценегер), само че в действителност е основана на излязлата през 1924 година история от Ричард Конел.

В смъртоносната игра са въвлечени финансово задлъжнелият и смъртно болен Додж Тайнс (Лиъм Хемсуърт) и алчният продуцент Майл Селър (Кристоф Валц, поради чието актьорско преобразяване най-вече си коства гледането). Играта е напълно същинска и още по-жестока - Додж би трябвало да взе участие в лов на хора. Ако оцелее в границите на 24 часа, ще завоюва 24 милиона $, с които ще помогне на бременната жена и нероденото си дете. Режисьор е Фил Абрахам, номинираният за " Еми " с " Момчетата от Медисън авеню ".
По Quibi.

Нормални хора

Вместо да шокира както в " Еуфория " или да разсмива както в " Секс обучение ", този роман за живота на младежите е покъртителен, прочувствен и премислен. Не инцидентно - 12-те половинчасови епизода са основани по наградения с премия " Коста " разказ " Нормални хора " на младата ирландска писателка Сали Руни. Бестселърът оживява на екран, с цел да ни накара да преживеем разпокъсаната в дълги години чувствена, физическа и прочувствено уязвима връзка на основните герои Мариан и Конъл. Двамата се лутат в себе си и другия в опитите си да намерят своето място в обществото, да преодолеят обществените разлики и контузиите от принуждение.
От 30 април в Hulu.

Ужаси в града на ангелите

Сюжетът се разпростира не във викториански Лондон, където е разположена истинската поредност, а близо 40 години след нея, по време на Златния век на Холивуд. Времето е 1938 година, мястото - Лос Анджелис, а героите са свързани с спор с божеството. Жестоко ликвидиране шокира града и детектив Тиаго Вега (Даниел Зовато) дружно с колегата му Люис Мичънър (Нейтън Лейн) се забъркват в епична история. Докато я разплитат, ставаме очевидци на построяването на първите автомагистрали на града, дълбоките му обичаи в мексиканско-американския фолклор, рисковите шпионски дейности на Третия райх и възхода на радиоевангелизма. Тъмните и необикновени сили се спускат в близост, а Натали Дормър от " Игра на тронове " е Магда - дявол, който може да приема външния тип на другите.
Премиера на 27 април по HBO.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР