илюстрация БулфотоВарненския окръжен съд определи мерки задържане под стража“ на

...
илюстрация БулфотоВарненския окръжен съд определи мерки задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Мъж и жена от Варна, разследвани за производство и разпространение на наркотици, остават зад решетките

илюстрация Булфото

Варненския областен съд дефинира ограничения „ задържане под стража “ на 36-годишния Тихомир И. и на 43-годишнатат Елица П. Двамата са привлечени като обвинени за произвеждане и разпространяване в съучастничество на високорискови наркотични субстанции.

Престъплението, за което са упрекнати е тежко по смисъла на закона и за него се планува наказване „ отнемане от независимост “ до 8 години и санкция до 20 хиляди лв..

Защитата на Тихомир И. и Елица П. уточни, че не са налице кумулативните предпоставки за установяване на най- тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, като и за двамата желаеха „ домакински арест “.  Адвокатът на 36-годишния мъж уточни, че обвиненият има непрекъснат адрес на местоживеене и въпреки предходните му осъждания няма доказателства, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Защита на Елица П. уточни, че тя е с чисто правосъдно минало, с висше икономическо обучение и непрекъснат адрес, като сега работи като основен счетоводител.   

Като прегледа събраните досега гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът реши че съществува обосновано съмнение, Тихомир И. и Елица П. да са съпричастни към действието, в което са упрекнати. Съдебна инстанция реши високата социална заплаха на действието, за което двамата са привлечени в досъдебното произвеждане.

Предвид информацията, че опиатът е бил създаван в домашни условия посредством материали необятно налични на пазара, като част от него се е разпространявал отвън Варна и тежкото наказване съгласно закона, правосъдният състав остави без почитание настояванията на отбраната. ВОС стигна до извода, че съществува действителна заплаха Тихомир И. и Елица П. да извършат закононарушение, да се укрият и да осуетят наказателната принуда против себе си и им дефинира най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР