Илюстрация БулфотоВ туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги браншове са

...
Илюстрация БулфотоВ туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги браншове са
Коментари Харесай

Прогноза: Половината заведения в България ще фалират. 240 хиляди души може да останат без работа

Илюстрация Булфото

В туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги сектори са заети към 480 000 души, като прогнозите сочат банкрут на към 50% от компаниите, ангажирани в тях

Българската асоциация на заведенията показва своята угриженост, че към този момент месец от началото на рецесията с COVID-19 липсват съответни ограничения за подкрепяне на дребния и междинен бизнес в сектора, пише Offnews.bg.

Имаме подготвеност да предложим пакет от работещи механизми за подкрепяне на бранша и като първа стъпка предлагаме незабавна среща с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов, на която градивно да обсъдим допустими и вероятни за осъществяване ограничения, декларират от организацията.

От БАЗ показват, че на карта е сложено освен здравето на нацията, само че и оцеляването на цели браншове от българската стопанска система.

Смятаме, че досега демонстрираме изключителна приемливост към сериозната за цялото ни общество обстановка и поехме главната тежест на изключителното състояние, тъй като не желаем да нагнетяваме ненужно напрежение. Очакванията ни бяха, че както се работи навреме във връзка с преодоляването на болестта, по този начин и бързо ще се предложат решения за справяне с следствията от нея. За страдание, все още не виждаме действителни действия в тази посока, показва ръководителят на асоциацията Ричард Алибегов.

Той показва, че към този момент има случаи на компании, които са дадени на обществен правосъден реализатор за данъчни отговорности, декларирани на 16 март.

Това води до блокиране на сметки и в допълнение усилване на рецесията, което, с цялото си почитание, дефинираме като геноцид над дребния и междинен бизнес, споделя Алибегов.

Затова от асоциацията на заведенията са създали собствен пакет от оферти, който оферират на държавното управление.

В туристическия, ресторантьорския и всички съпътстващи ги сектори са заети към 480 000 души, като прогнозите сочат банкрут на към 50% от компаниите, ангажирани в тях. Дори след края на изключителното състояние, тези които оцелеят, ще могат да работят с половината си потенциал, което за огромна част от тях значи на загуба, тъй като следствията от рецесията за нашия бранш ще бъдат овладени най-рано след година. Стотици хиляди служащи ще легнат на обществената ни система, без да внасят по никакъв метод добавена стойност в нея, показва Ричард Алибегов.

Според него за ресторантьорите схемата 60:40 тази мярка не работи при изключителна обстановка и затварянето на всички обекти.

Мярката евентуално е потребна за браншове, които работят с понижен потенциал, само че не и при нас, които сме лишени от каквито и да е доходи. Освен това мярката съдържа изискване, което е неизпълнимо за съвсем всички, които вършат дребен и междинен бизнес у нас, а точно – да нямат никакви отговорности към бюджета. Това мощно лимитира използването й, даже да има предпочитание за това, показва ръководителят на организацията.

Според Алибегов мярката 60:40 би трябвало да бъде въведена за първите три месеца, откакто заведенията и хотелите бъдат отворени, когато работата ще е със доста понижен потенциал.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прави
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР