Илон Мъск твърди, че няма много пари в брой.Състоянието му

...
Илон Мъск твърди, че няма много пари в брой.Състоянието му
Коментари Харесай

Мъск има 20 млрд. долара, но няма кеш - slava.bg

Илон Мъск твърди, че няма доста пари в брой.

Състоянието му се повиши във втория ден от явяванията му пред федералното жури в Лос Анджелис, където основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX свидетелства във връзка собствен туит, в който наскърбява английски специалист по пещерите, написа Bloomberg.

След несполучливо несъгласие от юриста му, Мъск съобщи пред правосъдните заседатели, че има акции от Tesla и SpaceX, с дълг против тези активи, а чистото му положение е към 20 милиарда $. Но обратно на публичното мнение, той разгласи, че не има доста пари в брой.

Изслушванията на Мъск продължиха общо шест часа в границите на два дни.

Спелеологът Върнън Ънсуърт съди Мъск за засегнатост в туит, която предприемачът дефинира като „ лекомислена “. Мъск твърди, че е написал туита в отговор на рецензиите на Ънсуърт във връзка напъните на основния изпълнителен шеф на Tesla да помогне за спасяването на тайландския футболен тим, който беше заклещен в пещера през 2018 година Тогава Мъск и неговите инженери приготвиха дребна подводница, която да помогне на избавителната акция. 12-те деца от тима, на възраст сред 11 и 16 години, както и техният треньор, в последна сметка бяха избавени без въпросната подводница.

Ънсуърт, който познава пещерите добре, се подигра с напъните на Мъск. Пред CNN даже се присмя на предриемача и съобщи, че всичко това е пиар ход, който няма късмет да проработи.

Това съумя да разгневи Мъск, който твърди, че екип от инженери е работил интензивно за построяването на подводницата за избавяне на момчетата. По думите му мненията на Ънсуърт са омаловажили напъните на екипа му.

Отвъд статуса на Мъск като един от най-богатите хора на планетата, неговото чисто положение значително е неликвидно.

Според Bloomberg Billionaires Index сумата възлиза на 26,6 милиарда $. За съпоставяне делът му в SpaceX се равнява на 14,6 милиарда $. Преди това Мъск е казвал, че не има намерение да продаде нито един от активите си от своите компании.

Източник: investor.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР