Илон Мъск разкритикува пакетния законопроект на Сената на САЩ, който

...
Илон Мъск разкритикува пакетния законопроект на Сената на САЩ, който
Коментари Харесай

Мъск нарече безумие размера на американската помощ за Украйна

Илон Мъск разкритикува пакетния законопроект на Сената на Съединени американски щати, който планува отпущането на повече средства за подкрепяне на Украйна, в сравнение с за отбрана на личните граници на Съединени американски щати от напора на незаконни мигранти.

„ Продължаването на изпращането на толкоз доста пари в Украйна без никаква отчетност и без забележим край е безумство “, написа той в обществената мрежа X (бивша Туитър). Така Мъск разяснява поста на Вивек Рамасвами, претендент за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия, който упрекна Сената на Съединени американски щати, че се пробва да отпусне средства на Украйна в ущърб на отбраната на границите на Съединени американски щати от незаконни мигранти. „ Първият „ законопроект за сигурността на границата “ предвиждаше три пъти повече средства за отбрана на украинската граница, в сравнение с за отбрана на нашата лична граница. Той се провали и [сенаторите] се пробват да прокарат същия законопроект за финансиране на Украйна, само че този път с нулеви средства за отбрана на нашата граница ", написа Рамасвами.

На 8 февруари пакетният законопроект за подкрепяне на Израел и Украйна, който не съдържа разпореждания за стягане на ограниченията за надзор на южната граница на Съединените щати, мина първото процедурно гласоподаване в Сената на Конгреса на Съединени американски щати. Той планува отпущането на спомагателни бюджетни средства в размер на над 95 милиарда $. От тях сенаторите оферират да бъдат отделени 60,06 милиарда $ за Украйна, а 14,1 милиарда $ за помощ на Израел. Сега законопроектът ще бъде разгледан в горната камара на законодателния орган.

В сряда сходна самодейност с 20,23 милиарда $ разноски за защита на границата с Мексико не съумя да премине процедурно гласоподаване в Сената, показва ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР