Илон Мъск е изготвил планове да уволни половината от 7500-те

...
Илон Мъск е изготвил планове да уволни половината от 7500-те
Коментари Харесай

Илон Мъск планира да съкрати до половината от служители на Twitter

Илон Мъск е изготвил проекти да уволни половината от 7500-те чиновници на Twitter, правейки главен ремонт за понижаване на разноските, който може да се случи до края на седмицата, оповестяват Блумбърг и " Файненшъл таймс ", цитирайки източници, осведомени с въпроса.

Милиардерът се стреми да редуцира към 3700 работни места в Twitter, откакто купи обществената медийна компания за 44 милиарда $, показаха тези източници, допълвайки, че броя може да се промени. Мъск също по този начин се стреми да наложи още от понеделник работата в офиса, обръщайки сегашната политика на Twitter, която позволяваше на чиновниците да работят отвред (дистанционно). Съкращенията се чака да станат този петък, в случай че не и по-рано, уточни различен източник, като на този стадий от компанията Twitter не разясняват информацията.

Мъск към този момент остави собствен отпечатък в Twitter след приключването на придобиването преди седмица, като помоли чиновниците да работят непрекъснато по определени планове. В сряда той разгласи и един подобен план: Twitter възнамерява да предложи първокласна абонаментна услуга от Щатски долар 8 на месец, която ще удостоверява потребителите, ще покачва видимостта на техните изявления и ще им разрешава да виждат по-малко реклами.

Той е задействал и проекти за доста понижаване на броя на личния състав, откакто преди този момент сподели, че може да редуцира работни места и разноски, с цел да " заздрави " Twitter. В края на предходната седмица той преразгледа мениджърския екип, уволнявайки ръководители, в това число шефа на Twitter Параг Агравал. В същото време Мъск притегли дребна група доверени съветници, в това число персоналния си юрист Алекс Спиро и ръководещия рисков капитал Дейвид Сакс, с цел да му оказват помощ да реши по какъв начин да ръководи компанията, съобщи.
През уикенда Мъск изиска от някои мениджъри и съветници да сформират описи кого да уволнят, съгласно лица, осведомени с въпроса, до момента в който няколко други бизнес водачи в обществената медия, като основния търговски шеф Сара Персонет, оповестиха оставките си.

Мерките за понижаване на разноските идват, защото Мъск е изправен пред опасенията на рекламодателите, които са източник на по-голямата част от приходите на Twitter, че проектите му за разхлабване на разпоредбите за модериране на наличие в обществената платформа ще доведат до увеличение на несъответствуващото наличие.

Така да вземем за пример компанията L’Oréal реши да спре рекламирането на платформата, до момента в който Interpublic, една от най-големите рекламни групировки в света, предложи на клиентите си да спрат разноските си в Twitter през идната седмица.

" Мудис " намали кредитния си рейтинг за Twitter след закупуването на обществената медия от Мъск
В имейл, изпратен до медийна организация тази седмица и забелязан от " Файненшъл таймс ", Twitter е помолил водещи  марки да " ни изтърпят, до момента в който прекосяваме през този преход “, добавяйки, че не е трансформирал политиките си за модериране на наличието и се стреми да бъде " сърдечен и привлекателен за всички ”.

В диалог в сряда с най-големите консуматори на реклама в Twitter, Мъск е споделил на огромните марки, че възнамерява да предложи разнообразни равнища на модериране на наличието, сходно на система за класиране на филми, съгласно трима души, осведомени с диалога. Той също по този начин е увери участниците в диалога, че няма проекти да се откаже от ролята на модератор на наличие в компанията, уточни един от източниците.

Въпреки това Мъск също по този начин наподобява отхвърли опасенията на търговците, пускайки в Twitter анкета, която пита дали рекламодателите би трябвало да поддържат свободата на словото или политическата " уместност ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР