Илон Мъск е готов да пожертва флотилията си от космически

...
Илон Мъск е готов да пожертва флотилията си от космически
Коментари Харесай

Мъск показа ракета за колонизиране на Марс и пътуване по Земята

Илон Мъск е подготвен да пожертва флотилията си от галактически ракети и капсули като Falcon 9, Falcon Heavy и Dragon, с цел да хвърли всички запаси и старания в невъзможна задача - след 5 години да изпрати на Марс първите товарни кораби, а през 2024г. на Червената планета да кацне първият екипаж в историята. По това време човечеството би трябвало да е способно да построи там лаборатория за добиване на гориво за противоположното пътешестване.

Всичко това - до момента в който галактически сили като Съединени американски щати, Русия, Китай и Европейската галактическа организация се концентрират върху завръщане на Луната в идващите десетина години.

На Международния конгрес по астронавтика притежателят на SpaceX показа концепцията за идващия си план - междупланетна транспортна система с условното име BFR (шеговито наречена Big Fucking Rocket). Освен това Мъск приказва и за концепцията си на Земята да се лети с ракети, с помощта на което на цената на самолетен билет да се прекосява Северна Америка за по-малко от половин час.



Първите реакции са да се подсети, че той е бизнесмен, на който не може да отхвърли, че мисли с обсег, въпреки да има прочут проблем със периодите за осъществяване на обещанията си. Това не пречи да е възприеман като един от най-значимите спонсори на нововъведения при започване на века.

Ако успее да осъществя проектите си за полет до Марс, това ще бъде в действителност невъобразимо достижение - за 5 години да се създаде и тества напълно нова ракета, да бъде изпратена до друга планета и спусната здрава на повърхността ѝ. Досега там сполучливо е изпращан товар към 1 звук, а Мъск желае да спуска сред 20 и 50 тона.

Той приказва за периодите като за " вдъхновяващи " цели. В действителността първият полет на SpaceX с капсула за астронавти трябваше да стане през 2017г., а в този момент се приказва за 2019г. Ракетата Falcon Heavy трябваше да е изхвърчала през 2013г., само че още няма нито един старт и Мъск споделя, че би трябвало това да е реалност до края на тази година.



Умалени версии на междупланетната транспортна система може да се употребяват за изстрелване на спътници, преместване на товар до орбитална интернационална станция и задачи за създаване на база на Луната. " Можем да изградим система, която ще " изяде " личните ни артикули, ще ги направи непотребни и тогава всичките ни запаси, употребявани за Falcon Heavy и Dragon ще се концентрират върху една единствена система ", сподели той по време на лекцията си.

Мъск повтори мантрата си за ракети с детайли за неведнъж потребление, с помощта на които доста да понижи цената за интервенциите. Въпреки това се счита, че SpaceX няма по какъв начин да мине без държавни средства и контракти, тъй като с изстрелване на спътници и доставяне на МКС не се събират задоволително средства. Същото е и обяснението за възобновения му интерес към Луната, в това число тъй като и новата администрация на Доналд Тръмп демонстрира по-скоро интерес към лунни пътувания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР