Илон Мъск е един от хората с най-сериозни приноси за

...
Илон Мъск е един от хората с най-сериозни приноси за
Коментари Харесай

Илон Мъск разгневи хората в социалните мрежи с глупав статус за Украйна

Илон Мъск е един от хората с най-сериозни приноси за скъсването на запада със зависимостта от Русия. Благодарение на него астронавтите на НАСА не зависят от услугите на Роскосмос за транспорт до МКС, ракетите му са с американски, а не съветски мотори, а спътниците му “Старлинк ” способстваха за обръщането на хода на войната в Украйна. Тази вечер обаче той се изрече неопитен и написа малоумен статус в Туитър, с което си навлече гнева на мнозина.

Мъск изрече предложение референдумите в анексираните райони да бъдат извършени наново под надзора на Организация на обединените нации. Съответно, в случай че хората гласоподават “за ” оставане в състава на Украйна, то съветските войски да бъдат задължени да си отидат.

Но предприемачът също по този начин написа, че Крим е съветски и повода да бъде връчен на Украйна е неточност на Никита Хрушчов.

Съвсем естествено тези изявления бяха посрещнати с яд и насмешки от голям брой украински и западни коментатори. Самият Володимир Зеленски, президентът на Украйна, разгласява лична анкета в Туитър с въпроси: “Кой Илон Мъск харесвате повече? 1. Този, който поддържа Украйна. 2. Този, който поддържа Русия. ”

По-късно Илон Мъск оправда мнението си с това, че желае войната да спре оптимално бързо, защото съществува дребен, само че действителен риск от нуклеарна война. Както предприемачът е споменавал неведнъж – един от най-големите негови страхове е точно от Трета международна война, тъй като това може да постави точка на галактическата колонизация и усвояването на Марс.

В отбрана на Мъск се притече не какъв да е различен, а Иля Пономаренко, украински публицист от известната локална медия, отразяваща военни вести – Kyiv Independent.

“Хора – Илон Мъск просто сподели нещо неуместно в Туитър по отношение на тематика, от която си има напълно дребна визия ”, написа Пономаренко. “Този несполучлив опит за шитпостинг заслужава да бъде подиграван до момента в който потъне в забвение, само че няма смисъл да го трансформираме във зложелател тъкмо в този момент ”.

Разбира се, украинският публицист е прав. Приносът на Илон Мъск е съвсем напълно позитивен, защото той подари терминали на “Старлинк ” на украинските управляващи. Без “Старлинк ” украинците едва ли щяха да извърнат хода на войната.

И въпреки всичко – извънредно неуместно изявление, което едва ли ще бъде забравено скоро.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР