Илияна Йотова беше гост на 30-годишнината на Френския институт в

...
Илияна Йотова беше гост на 30-годишнината на Френския институт в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Културата, изкуството, книгите ще ни помогнат в кризата

Илияна Йотова беше посетител на 30-годишнината на Френския институт в България

„ В тежките дни на пандемията, с лимитирани контакти и паника за здравето, спасението ни е в културата. Хората са жадни да се допрян до културата и изкуството, да видят и чуят нещо ново. Културата, изкуството, книгите ще ни оказват помощ в рецесията. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 30-годишнината на Френския институт в България.

Илияна Йотова благодари на управлението и екипа на института за съдействието. „ Проучихме обширно опита на Френския институт, когато изготвяхме с екипа ми концепцията за Български културен институт. България заслужава да има такава институция, която да популяризира въздействието й по света, да бъде естествено място за сънародниците ни зад граница ", уточни вицепрезидентът и изрази вяра последващо постоянно държавно управление и парламент да придвижат въпроса напред.

В приветствието си, през погледа на своето развиване, Илияна Йотова направи къс обзор на историята на Френския институт в България. „ Това са 30-те години на най-новата българска история. Преди 30 години моето потомство, преди малко излязло от университета, гледаше напред с фантазии и предпочитание да види и попие от новото - първия допир с новите книги, с виниловите плочи, френското кино, срещите с общественици, които разкриваха необятния свят на френската просвета, полемиките по огромната тематика за бъдещето на Европейския съюз ", описа вицепрезидентът.

Още по-голяма упоритост за развиване пожела Йотова на шефа на института Пиер Колио. Тя благодари на френския дипломат Флоранс Робин за сполучливата взаимна активност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР