Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще

...
Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще
Коментари Харесай

Мила родна картинка: Уволнен заради смъртоносната гонка в Зарата полицай вече е зам.-кмет

Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще управлява сектор " Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията ". Това оповестява във " Facebook " самата общинска администрация.

Илиев е един от двамата полицейски началници, които бяха освободени от вътрешния министър Калин Стоянов поради смъртоносната гонка в Стара Загора в края на 2023 година, която докара до гибелта на 58-годишния Пламен Пенев.

Почти седмица след съдбовния случай Министерство на вътрешните работи и най-много ОДМВР-Стара Загора отричаха да имат каквато и да е виновност по случая. Аутопсията обаче сподели, че преследваният Пенев е бил задушен от служителите на реда при изваждането от автомобила и задържането, напомни в..

Илиян Илиев бе шеф на " Охранителна полиция " в Стара Загора, а другият освободен бе зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Вътрешният министър Калин Стоянов най-сетне изиска оставките на полицейски шефове в Стара Загора.

Община Мъглиж споделя в своето известие визитката на пловдичанина Илиев, който е приключил е Академията на Министерство на вътрешните работи в София и магистратура " Криминология и обществена предварителна защита " в Техническия университет във Варна. Изтъква и през какви управителни длъжности в полицейската система е минал, само че не загатва и дума по тази причина, че е бил освободен от системата на Министерство на вътрешните работи.

Мотивът за назначението на Илиев е следният: " Сериозните провокации пред общинското управление постановат усъвършенстване на кадровата политика и назначение на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е тъкмо подобен ".

АНАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ

Назначението на Илиев за зам.-кмет на Мъглиж изумително припомня случая от октомври 2021 година Тогава столичният кмет Йорданка Фандъкова назначи някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат.

Името на Иванов нашумя поради насилието над протестиращите против държавното управление на Бойко Борисов през лятото на 2020 година Полицейският началник бе освободен от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи през май 2021-ва от първото служебно държавно управление на Румен Радев, точно поради полицейското принуждение, а Фандъкова го " приюти " в столичната община.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е назначила някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат, заяви общинският консултант от опозицията Симеон Ставрев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР