Илия Спасески, който жестоко преби 21-годишния Християн Пендиков, вече е

...
Илия Спасески, който жестоко преби 21-годишния Християн Пендиков, вече е
Коментари Харесай

Побойникът на Пендиков пуснат на свобода

Илия Спасески, който грубо преби 21-годишния Християн Пендиков, към този момент е на независимост, съобщи БГНЕС.

От съда са трансформирали мярката „ задържане под стража “ след приключването на 30-дневния период. В момента Спасески е в къщи, само че с лишен чуждестранен паспорт.

От прокуратурата оповестиха, че Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност. Инцидентът стана на 19 януари в родния му Охрид. Той имаше тежки пострадвания по главата, гърдите и вратните прешлени. Благодарение на лекуването във ВМА в София Пендиков се възвръща сполучливо.

Нападателят Илия Спасески, който нанесе в тил поредност от жестоки удари на Пендиков, е професионален играч по жиу-жицу. Той е член на клуба по карате в Охрид „ Кун-су-то “. Спасески взе участие в професионални надпревари и е притежател на голям брой награди от тях.

Пребиването на Пендиков получи мощно европейско отвращение и заради невиждания акт на принуждение водачите на македонските българи бяха признати в Брюксел от еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи. Те в детайли осведомиха еврокомисаря „ за институционалната ненавист към локалните българи и неналичието на политическа воля техните права да бъдат предпазени и да се постави завършек на насилието против тях “.

Разговорите в Брюксел бяха последвани от искане външният министър на районен съд Македония Буяр Османи също да се срещне с представителите на македонските българи. По време на диалога Георги Трендафилов прикани управляващите в Скопие да извършват интернационалните контракти и на първо място Договора за другарство от август 2017 година, с цел да се стигне до понижаване на напрежението сред двете страни.

Побоят на Пендиков е последван от жесток акт от страна на граничните управляващи в Скопие на 4 февруари, когато Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “– „ Деве Баир “ стотици българи бяха възпрепятствани да преминат границата и да положат цвете пред саркофага на българския бунтовник Гоце Делчев в храма „ Свети Спас “ в Скопие.

Това вътрешният министър Оливер Спасовски дефинира като „ европейско държание на граничните служители на реда и ги награди “. Като пояснение за блокирането на границата Спасовски съобщи, че е спрял тока на граничния пункт и заради тази причина се е стигнало до възпрепятстването на българските жители.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР