Илиана СлавоваВ рускоезичната част на мрежата през последните месеци постоянно

...
Илиана СлавоваВ рускоезичната част на мрежата през последните месеци постоянно
Коментари Харесай

Рускоезични сайтове предлагат със 100% гаранция българско гражданство на цена „от 3000 EUR”

Илиана Славова

В рускоезичната част на мрежата през последните месеци непрекъснато и натрапчиво се популяризират уеб сайтове, обещаващи български паспорт и даже безвъзмездна консултация за искащите – против попълване на персонална информация, включваща име, телефон и имейл.
Подобна интензивност неизбежно поражда въпроси, изключително в изискванията на водената от Кремъл хибридна война против България.
Три инцидентно попаднали уеб страницата в рамките дневно:

Пример 1

 bg_grajdanstvo1_1_.jpg

Посочва се, че 100% от клиентите на компанията са получили поданство на Европейски Съюз.
Съобщава се, че най-лесният и бърз метод да се получи българско поданство с минимални инвестиции е с доказване на български корени. Посочва се, че натурализацията е много дълъг развой – лишава минимум 10 години, паспортът против вложения е прекомерно безценен, а този за заслуги се получава прекомерно мъчно.
Цената за услугата е „ от 3000 EUR ”.
Срещу нея се дава обещание подготовка и превод на документите, езикова подготовка за събеседването в българското Министерство на правораздаването, следене на процедурата (в така наречен електронна опашка), придружаване от правист при подаването и приемането на документите, „ осведомителна „ поддръжка 24/7 “.
Формално видяно всичко това би могло да е законно, само че уверението, че

100% от клиентите са получили поданство

на Европейски Съюз, звучи притеснително. Как би могла която и да е компания да има 100% успеваемост, откакто надалеч не всички претенденти за българско (европейско) поданство получават позитивен отговор? Или съумява да селектира безпогрешно единствено благонадеждни претенденти, или заобикаля закона.
Става дума за компания с офиси в България, Москва, Санкт Петербург, Букурещ, Украйна, Беларус.

Пример 2

 bg_grajdanstvo2_1_.jpg

Рекламното изречение гласи, че уеб сайтът предлага „ най-бързия метод да получите български паспорт без да знаете езика “. И тук цената е „ от 3000 EUR ”.
Пише, че сред 12 и 15 месеца след оформянето на документите, претендентите с български корени, към този момент ще имат поданство. Обещава се достъп до „ настоящи въпроси на консула и отговорите към тях “.
Любопитно е, че уеб сайтът предлага и вписване на офшорни акции, и офшорни схеми.
В раздела за контакти са посочени офиси в Букурещ, Москва,Санкт Петербург, Киев, Минск и в италианския град Империя.

Пример 3

 bg_grajdanstvo3_1_.jpg

Сайтът дава обещание поданство за 12 месеца.
Без притежаване на български език и без нужда претендентът да живее на територията на България, стига единствено да има нещо българско в произхода си.
Отново на цена „ от 3000 EUR ”.
Посочени са 4 офиса – в Москва, Букурещ Киев и Минск, само че в секцията „ За нас “ броят на офисите е посочен като 7+, със 73+ чиновници.

Впрочем, нито един от уеб страниците не дава информация за управлението на компанията, нито каквато и да било диря за произхода й.
И естествено, никоя от тези компании не носи отговорност за желанията на хората, които се снабдяват с български паспорти с помощта на нейните услуги. Само дават обещание да свършат всичко дотолкоз „ юридически вярно “, че да реализират позитивен отговор от българските управляващи, освен това бързо. Няма проблем измежду клиентите да има

съветска агентура

или примерно членове на незаконни групи.
На фона на разкритията, че в над 4000 преписки за даване на българско поданство на имигранти от страни в някогашния Съветски съюз са употребявани подправени документи, бизнесът с паспортите по никакъв начин не наподобява безопасен. Вече за никого не е загадка, че Кремъл употребява мигрантските потоци, както и диаспората си, като оръжие в хибридната си война.
Прокуратурата проверява подправяне на документи за български генезис. А уеб страниците дават обещание на клиентите си подпомагане точно за доказване на български корени. Докъде ще стигнат в тази угодливост е въпрос, засягащ националната ни сигурност, а какво и до каква степен ще им бъде разрешено е отговорност на българските институции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР