Илиана Раева със сигурност е човек, който разбира много от

...
Илиана Раева със сигурност е човек, който разбира много от
Коментари Харесай

Илиана, спри да си всяка манджа мерудия, на всяка партия държанка!

Илиана Раева сигурно е човек, който схваща доста от спорт и организация на спорта!

Доказват го резултатите, които реализира водената от нея Българска федерация по художествена гимнастика.

Но Илиана Раева има неприятния табиет да се меси в неща, от които не схваща. Има и неприятния табиет да се облизва на всяка власт и да сменя обичаните си политици като сополиви носни кърпички.

Илиана Раева обожаваше Красен Кралев и Бойко Борисов, които я обгрижваха като принцеса и я подкрепиха да вземе серия семейства на международни, европейски шампионати и Световни купи. Дори прекомерно ги обожаваше, тъй като патосът, с който пишеше и говореше за тях на моменти беше прекален.

„ Нереално е да имаме толкоз добър министър “, споделяше тя за Кралев.



Помните ли, обаче че преди този момент Илиана Раева разгласи професорката по синтаксис и държанка на тогавашния водач на Движение за права и свободи Лютви Местан – Мариана Георгиева за най-хубавия състезателен министър? Защото й беше отпуснала някой лев. А то дамата просто я сложиха състезателен министър, тъй като при разпределянето на порциите не съумя да вземе образованието. И главната й работа беше да оправя запетайките в докладните на администрацията.

Раева сътвори и партия в опит да стигне до някаква власт. Проект, претърпял цялостно крушение. Още преди ГЕРБ да паднат от власт Илиана Раева направи мощен завои към Слави Трифонов и натискаше клубовете да гласоподават за него. В мощните дни на неговия „ Има-няма подобен народ “, изпрати едно от златните си девойки в листите му и тя даже стана за малко народен представител по време на каскадата от избори.

Но пък Радостин Василев – Руди Гела стана министър от въпросната партия и разгласи Раева за част от мафията в спорта. Смях в залата…
После Илиана Раева още веднъж се врътна и внезапно стана Промянаджийка. Слънцето за нея стартира да изгрява с облика на Кирил Петков и да залязва с този на Асен Василев. Усетила на къде духа вятъра, през последната година тя се кротна, само че в края на предизборната акция в петкък още веднъж подсети за себе си.

„ Най-накрая прочетох нещо и за спорта! Спортът би трябвало да стане държавна политика! “, написа Раева във фейсбук по повод оповестената безумна стратегия на държавното управление за създаване и ремонт на спортни бази. Програма, която изисква 50% съфинансиране за всеки ремонт и нова база. Условие, непостижимо за клубове и федерации. И тук Илиана евентуално е не запомнила, че беше писаното яйце на българския спорт, като получаваше всичко, което искаше без да й се постанова да си мръдне пръста.



Очевидно математиката не е мощната й страна и се постанова да й кажем, че в случай че приплаче за нова зала, която коства към 2 млн. лв., тя би трябвало да извади един. От къде ли ще го вземе?

Както казахме, Илиана Раева схваща от спорт. Но се меси там, където не й е работа. Направи мъжа си Наско Сираков за смях като разяснява футбол и ръководи Левски. Това и децата със „ сини “ фланелки го знаят. С всичките му дефекти Наско е легенда и мъжага. И не заслужава жена му да кара почитателите да му викат Раев, тъй като виждат, че е под чехъл.

Вятърът мени посоката си. Илиана Раева е като ветропоказател и се върти по него.

Но има хора, които помнят целият й ветровъртеж. И това не може да продължава вечно… Ротацията в пратвителството идва и тогава евентуално отново ще припознае Борисов и Кралев за обичани политици. Защото по този начин е привикнала.

Затова дано Илиана си гледа гимнастиката! Там й е силата! И да остави политиката и футбола на тези, които схващат от тях. Защото мръдне ли в страни стартира да излага освен себе си, само че и най-близките!

 

7dnisport.bg
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР