Илиан Илиев е новият селекционер на националния отбор. Треньорът на

...
Илиан Илиев е новият селекционер на националния отбор. Треньорът на
Коментари Харесай

БФС обяви Илиан Илиев за селекционер на България

Илиан Илиев е новият селекционер на националния тим. Треньорът на Черно море беше показан на конференция в БФС.
55-годишният познавач размени Младен Кръстаич. Сърбинът беше освободен преди седмица с единомислещо решение на Изпълкома. До края на сезона Илиев ще съвместява двата поста.

В щаба на новия селекционер влизат Петър Костадинов, Георги Донков, Здравко Здравков и Ясен Любенов, който ще е анализатор.
Дебютът на Илиев отпред на " лъвовете " ще бъде на 16 ноември, когато одобряваме Унгария в квалификационен и протоколен мач за Евро 2024.

" Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място, мъчно се напуща този комфорт. В подобен сложен миг, в какъвто се намира нашият народен тим, от който съм бил част, съм задължен да дойда да оказа помощ. Познавам огромна част от футболистите които са част от националния тим, и съм сигурен, че имат по-големи благоприятни условия. Излизат с терзание да играят. Трябва в тези къси дни до значимите мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем вярно тактически ", изясни Илиев.

" Първата ни цел е да подобрим настроението. Най-добре е да побеждаваме или най-малко да не губим. Трябва да играем вярно тактически, с цел да се противопоставим на два мощни тима със жанр. След това за Лигата на нациите би трябвало да се опитаме да се класираме в по-горната група. Когато излизаш да играеш футбол, а по-късно идва триумфа и резултата ", съобщи още новият селекционер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР