Или кой всъщност е номинираният за кмет на столицата ИТ

...
Или кой всъщност е номинираният за кмет на столицата ИТ
Коментари Харесай

Нов стартъп – за момента в София, скоро и в страната

Или кой в действителност е номинираният за кмет на столицата ИТ експерт Василев Терзиев

Някога участвали ли сте на лекция на Юли Тонкин? Кой пък е този, ще попитат някои. Той, както самичък се показва, е „ катализатор за смяна и пълководец за триумф. Помага на хората да открият и приложат принадлежности, тактики и запаси за реализиране на невероятни резултати и надълбоко задоволство ”. Всъщност беседите му наподобяват на събиране на група хиперактивни непознати, които старателно извършват всичко, което им споделя лекторът, до момента в който самият той безкрайно обикаля от единия завършек на залата до другия, приповдигнато пробвайки се да ви убеди в нещо и да продаде себе си. Тоест да ви накара да си купите негова книга, онлайн образование или каквото и да е друго.

На нещо сходно станахме очевидци преди броени часове, когато ПП/ДБ/СС (това последното са „ Спаси София ”, да не си помислите нещо друго) показаха тяхната номинация за кмет на София – Васил Терзиев. Кой пък е този, за повторно ще попитате.

Постиженията

Редно е да сме справедливи, по тази причина ще изброим безспорните му достижения.  Той е от най-успешните бизнесмени, основател е на Телерик, а както стана ясно и беше набито неведнъж на неговото показване в София Ивент Център, е и един от най-големите частни донори в страната ни.

Между другото, да отваря една скоба за мястото на представянето му. Това е една от най-големите зали в София и изобщо в страната, подобаваща за осъществяване на конференции, конгреси, сватби, концерти, тв формати. Тя наподобява много футуристично и неоспоримо е мултифункционална и новаторска, само че е някак прекомерно лъскава и високотехнологична за избор на показване на политически претендент по родните ширини. Самите присъстващи също стояха някак далечно и студено – изгладени, вчесани, със слушалки-микрофони, употребяващи доста чуждици, изкуствено усмихнати и положителни, положителни, положителни.  Ще рече човек, че няма да предлагат претендент за кмет, на който му следва да гази в локви, да посреща проблеми, да се среща с недоволни гласоподаватели, а ще получава Оскар. Но да бъдем справедливи - това е най-малката болежка.

Роднините

Да се върнем на Васил Терзиев. Освен сполучлив бизнесмен, той произлиза от изявен комунистически жанр, в който и татко му, и дядо му, и чичо му са били висши офицери от Държавна сигурност. Еха, какво потекло, а! Висши партийни и държавни постове са заемали и други членове на фамилията му, само че няма да ни стигнат и 10 страници, с цел да изброим по-подробно заслугите на всички тях към комунистическия режим.

Това е претендентът на сякаш десните от Демократична България, единствено да напомня, в случай че инцидентно сте не запомнили. И е забавно по какъв начин симпатизантите на градската (уж)десница ще гласоподават за него, в случай, че една от главните им поанти е обвързвана с недопускането на сходни хора до управителни постове.

Опит - нулев

Разбира се, никой не избира околните си, заради което ще прескочим тази част и ще обърнем внимание на нещо не по-малко притеснително. Терзиев няма никакъв опит в локалната власт, в администрацията, не е бил претендент за обществена позиция, не познава проблемите на София, не знае по какъв начин да ги позволи. Да, има пари, има и стабилен тил, видя се, че си и има вяра.

Няма и публични позиции, касаещи София, няма и никакви триумфи в тази сфера, безспорен аматьор е. Поради каква причина се е съгласил на тази номинация, е забавният въпрос. Дали това е изискването му за милионите, които се знае, че е вложил в Политическа партия, дали пък от Промяната са решили, че София може да бъде оприличена на стартъп план, който има потребност от стимулиран ИТ експерт, който да внедри новаторските си визии. Дали е просто следващото безумство, плод на по принцип шизофреничните решения на Политическа партия на сходни виновни постове да бъдат предлагани никому незнайни в региона, за която аплайват хора, просто следвайки линията „ родственик, спонсор на Политическа партия, родственик, спонсор на Политическа партия ” – не знаем.

Стана пределно ясно, че не той ще взима решенията, откакто на представянето му точно от „ Спаси София ” признаха, че нямал опит, само че щели да му оказват помощ. Нещо повече, от организацията на Борис Бонев  са написали и програмата на кандидат-кмета, което удостоверява по-горните думи за Терзиев – няма опит, няма знания, няма даже визия какво би трябвало да прави, в случай че вероятно бъде определен за кмет на София.

Номинираният, т.е. Терзиев, се опита да убеди скептиците, като съобщи, че с триумфа идва отговорността към обществото, по тази причина се впускал в конкуренцията, само че цялата му тирада в действителност звучеше като показване на някакъв артикул, в чийто качества лекторът непременно би трябвало да убеди присъстващите, с цел да го купят. Дали софиянци ще го купят(изберат), следва да се разбере след няколко месеца, само че пътят е явен – Политическа партия считат да осъществяват (каквато дума самият Терзиев употребява в представянето си) във властта и други с сходна визия и офисен речник – за момента в София, скоро и по страната.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР