Или болшинството от фенове и журналисти не разбират грам от

...
Или болшинството от фенове и журналисти не разбират грам от
Коментари Харесай

Стига с този Мухар!

Или болшинството от почитатели и публицисти не схващат грам от футбол, или едно решение на Стойчо Младенов и в този момент на Алън Пардю е необичайно, меко казано. А точно - Карло Мухар продължава да е титуляр в състава на ЦСКА. И продължава да къса нервите на последователите с изявите си на терена.

Хърватинът пристигна на " Армията " чартърен от Лех и записа 34 мача с два гола, 6 жълти картона и два червени. 26-годишният халф в пъти повече разочарова, в сравнение с да впечатли с нещо. Сещам се за пропуща му в реванша против Славия. В последните секунди на постоянното време топката стигна до главата му. Висок футболист като него единствено трябваше да я отклони в мрежата отблизо разстояние и нямаше да се стигне до продължения и драмата с дузпите. А той я прати високо над напречната греда...

Само това да е. Бракът в играта му е съвсем във всеки мач. Бавен е, доста муден. Муден, когато топката стигне до него и би трябвало да я обработи. Сякаш взема решение комплицирана математическа задача, когато би трябвало да реши по какъв начин да я отиграе, къде да я подаде. Извършва доста нарушавания, постоянно получава картони. Не се вписва в тима, няма нищо общо с Жеферсон или Амос Юга.

Финалът против Левски за Купата на България осмисля сезона на ЦСКА. Той би трябвало да бъде извоюван непременно. Неписано предписание във футбола е, че спечелиш ли средата на терена, печелиш и мача. Трудно ще стане за " алените ", в случай че едното място там е заето от Карло Мухар. Ясно е, че той си потегля от тима след края на сезона. Едно на ръка са качествата му и това, което демонстрира. Друго ще е точно това - мотивацията му, откакто знае, че няма да продължи на " Армията ". Да, сходна е обстановката и с Брадли Мазику, само че пък левият бек изобилства от качества. Не би трябвало да се рискува с Мухар в неделя.

Любимецът на Младенов би трябвало да остане на аварийна пейка. А пред Жеферсон и Юга да работи Греъм Кери. С крила Георги Йомов и Маурисио Гарсес, с голмайстора Жорди Кайседо начело, ЦСКА наподобява в най-благоприятен състав. В защита всичко е ясно - Мазику и Турицов като крайни бранители, Кох и Лам в центъра, най-вероятно пред вратаря Густаво Бусато.

Ще забележим ли най-сетне Карло Мухар отвън състава на " алените ", остава да разберем. Започне ли още веднъж като титуляр, почитателите да се заредят за следващ път със здрави нерви. Това е надалеч по-вероятно, в сравнение с хърватинът да се " прероди " тъкмо за финала. Трудна работа...
 Той остава в ЦСКА, близо е до връх!
Той остава в ЦСКА, близо е до връх!

За чужденец с най-вече мачове в клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР