Икономистът Николай Василев представи най-новата си книга озаглавена Next.bg -

...
Икономистът Николай Василев представи най-новата си книга озаглавена Next.bg -
Коментари Харесай

Николай Василев представи четвъртата си книга за реформиране на страната пред 600 души

Икономистът Николай Василев показа най-новата си книга озаглавена " Next.bg - Книга за реформатори, ястреби и щъркели ”. Тя показва част от идващото потомство промени, нужни за модернизацията на страната ни в разгара на XXI век. Книгата съдържа 40 глави, в които създателят визира тематики, свързани с политика и стопанска система, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това е четвъртата книга на Николай Василев, а предходните му книги са " Енергия " (2009г.), Меню за реформатори " (2014г.) и " Кариера или не? " (2018г.) Василев е някогашен вицепремиер (2001- 2005 г.) и министър на стопанската система (2001 - 2003), министър на превоза и известията (2003 - 2005), както и министър на държавната администрация и административната промяна (2005 - 2009). Икономистът Николай Василев благодари на всички, които са пристигнали на представянето на книгата му. Той изясни, че новата му книга е към 400 страници и е ориентирана към всички сфери в България като стопанска система, обучение, опазване на здравето и други Според него в книгата на 100 % се приказва за държавно ръководство и към 40% за стопанска система. “Моята прогноза е, че концепциите в тази книга няма да бъдат осъществени в бъдеще, само че за сметка на това могат да бъдат предпазени ”, означи той. Василев разкри, че в книгата са застъпени четири значими целта, които би трябвало да бъдат решени, с цел да има страна след един век. “Приоритетите на нацията на XXI век за мен са демографията, дълготрайната финансова непоклатимост, цивилизационният избор и опазването на границите от мигрантското цунами ”, разкри той. По думите му България в късите 11 години сред 1997г. до 2008г., е сложила връх по понижаване на своя обществен дълг по Брутният вътрешен продукт. “Ние сме международните първенци, само че до датата 2008г. ”, означи той.

Според Василев ние се будим всеки ден чудейки се какъв цивилизационен избор сме създали и къде би трябвало да бъдем в този момент. “За мен това е основен въпрос и очевидно мачът не е приключил ”, предсказа той.

“В момента всеки ден преследваме по един рейс мигранти на автомагистралата с това може да се оправим, само че когато пристигна денят Х и група хора се насочат към границата кой ще се изправи против тях? А когато няколко стотин или милион души се насочат към границата ние по какъв начин ще се оправим? Отговорът е бедна ни е фантазията и не знам по какъв начин ще се оправим ”, безапелационен е той.

Василев е безапелационен, че ние би трябвало да вложим доста пари в възстановяване на качеството на границите ни.

По отношение на бюджетните цели той е присъединил четири в книгата си, а точно демография, обучение, инфраструктура и рационализация на армията.

“Предлагам от държавния бюджет да се оферират приблизително по 20 000 лева на всяко новородено дете. Ако в България се раждат приблизително 60 000 деца всяка година, това са 1,2 милиарда лева ”, сподели той и изясни, че бюджетът ни е повишен през годините и можем да си го позволим. “Темата е междинната класа да получи тези пари било то в кеш, погашение на студентски или жилищен заем и други ”, означи той. Икономистът счита, че обществото ни би трябвало да поддържа хората, които мислят за утрешния ден.

По време на представянето на книгата Мария Дивизиева изясни, че в новата книга на икономиста е посочено какво би трябвало свършим преди утрешния ден, какво да създадем, с цел да излезем от прехода и по какъв начин да научим децата си да мечтаят огромно. Тя бе безапелационна, че в днешната политическа обстановка имаме потребност от повече хора като Николай Василев. “Само щъркел може да посети над 60 пъти университетите и да убеди младежите за какво ученето не е демоде ”, акцентира Дивизиева. Тя означи, че самият Василев има користолюбие към демографската рецесия и неговата обичана тематика е стопанската система.

“С цената на всичко, без значение кой е на власт, без значение от хейта към него, към този момент повече от 30 години той написа публикации, ръководи компании във финансовия бранш и образова хора в идеята ”, означи тя.

Изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров сподели, че това е една страхотна книга и прикани да бъде прочетена. “Книгата е написана с доста почтеност и искреност и в нея има доста цитати ”, разкри той. Според него книгата е повече от страхотна и предизвести четящите да внимават да не осъмнат с нея. Тодоров акцентира, че това е книга, която си заслужава да се прочете.

Гергана Паси означи, че тя не е икономист и акцентира, че всяка една от 400-те страници си е заслужавала и тя я е прочела на един мирис. “Не познавам човек, който толкоз ясно пази положителното ръководство. Доброто ръководство през днешния ден е доста застрашено и всеки, които прочете тази книга ще бъде инфектиран с заболяването на положителното ръководство ”, акцентира тя. Паси показа, че Николай Василев има вяра, че няма нерешими проблеми и в случай че той може да болести повече хора с тази мисъл, то това би било доста потребно за страната.

На събитието участваха над 600 души, измежду които Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, Атанас Пеканов, Сергей Станишев, Тома Биков, Делян Добрев, Деница Сачева, Симеон Сакскобурготски, Пламен Орешарски, Станимир Илчев, Огнян Герджиков, Борислав Великов, Николай Габровски, Тити Папазов, Иван Христов, Димитър Ганев, Соломон Паси, Гергана Паси, Боян Рашев, посланикът на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска, посланикът на Словения у нас Анжей Франгеш, посланикът на Република Сърбия у нас Желко Йович, както и редица дипломати от Съединени американски щати, Румъния и Гърция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР