Икономистът Илиян Михов, който е първият българин, ректор на прочутото

...
Икономистът Илиян Михов, който е първият българин, ректор на прочутото
Коментари Харесай

Илиян Михов, ректорът на Insead, е с коронавирус

Икономистът Илиян Михов, който е първият българин, ректор на фамозното бизнес учебно заведение Insead, е с ковид. Съобщението на образователното заведение е от понеделник и показва, че той е изолиран в болница в Сингапур, " в устойчиво положение и добър дух ".

Професорът е пътувал до кампуса на Insead във Фонтенбло предишния понеделник и останал там до четвъртък. В петък се е върнал от Франция и в петък е показал първи леки признаци на болестта, след което е потърсил тест в Националния център за заразни заболявания. В неделя е било доказано, че е инфектиран с COVID-19.

Неделя е и денят, в който дребната страна заяви за 14 нови случая, което е най-голямото еднодневно нарастване. Михов е бил един от деветте случая на импортиран извън ковид.

INSEAD е единствената икономическа школа в света с кампуси в няколко страни - в Европа (Фонтенбло), Азия (Сингапур) и Абу Даби. Михов е първият в историята на учреденият през 1957г. INSEAD ректор, който е основан в Азия и обикаля общността на учебното заведение по света. Централата във Франция продължава да работи със заместник-ректор, разполагащ с пълностоен научен и административен екип.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР