Икономистът Георги Ангелов написа анализ в своя профил в социалната

...
Икономистът Георги Ангелов написа анализ в своя профил в социалната
Коментари Харесай

Георги Ангелов: ЕС постигна рекордно висока заетост и дори задмина тази в САЩ

Икономистът Георги Ангелов написа разбор в своя профил в обществената мрежа Фейсбук, в която заяви, че Европейският съюз /ЕС/ е постигнал рекордно висока претовареност . Според него този факт е впечатляващ. Публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

„ Европейският съюз реализира рекордно висока претовареност – това е впечатляващо единствено по себе си, изключително поради на тежката и несигурна икономическа среда в последните две години и многочислените пророкувания за стопански провал. Но това не е всичко.

По-впечатляващо е, че заетостта в Европейския съюз надмина Америка. Невероятно, само че факт. След десетилетна доминация, заетостта в Съединени американски щати към този момент е по-ниска от Европа. И то не поради спад в Съединени американски щати, а поради рекордно висока претовареност в Европа.

Тези данни илюстрират огромните промени, които направи Европейският съюз след световната финансова рецесия и които доста трансформираха конкурентността на Стария континент. Старите приказки, че Европейски Съюз е някакъв нов Съюз на съветските социалистически републики, които се подгряват понякога, нямат нищо общо с действителността от последното десетилетие.

Особено забавно е превъзходството на Европейския съюз по време и след пандемията. Европейските антикризисни стратегии бяха по-ефективни и целенасочени, за разлика от раздаването на чекове и трилионните дефицити в Америка.

В България също мярката 60/40 проработи добре, без да коства доста (за разлика от обезщетенията за тока за бизнеса “на калпак ” от последната година – които са скъпи и неефективни и напомпаха инфлацията в България вместо да я намалят). “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР