Икономиката на Сингапур навлезе в техническа рецесия, след като се

...
Икономиката на Сингапур навлезе в техническа рецесия, след като се
Коментари Харесай

Сингапур влезе в рецесия. Икономиката се сви с рекордните 41,2%

Икономиката на Сингапур навлезе в техническа криза, откакто се сви с 41,2% през вторто тримесечие по отношение на предходното, сочат предварителни данни на Министерството на търговията и промишлеността, представени от Си Ен Би Си.

Новата оценка на брутния вътрешен артикул, основаваща се главно на данни от април и май, е по-лоша от прогнозите на анализаторите. Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха cвивaнe нa южнoaзиaтcĸaтa иĸoнoмиĸa с 37,4% на тримесечна база.

Техническата криза съставлява две следващи тримесечия на стесняване. В първите три месеца на годината брутният вътрешен артикул на Сингапур се е намалил с 3,3% по отношение на предходното тримесечие.

На годишна база, стопанската система на Сингапур се е свила с 12,6% през второто тримесечие. Този резултат също е по-лош от плануваният от анализатори спад от 10,5%.

Икономическото показване на града-държава се е влошило през второто тримесечие поради въвеждането на ограничаващите ограничения против разпространяването на короанвируса. Мерките, които бяха въведени при започване на април, включваха затварянето на множеството бизнеси и учебни заведения. В началото на месец юни държавното управление на Сингапур стартира да разхлабва някои от ограниченията.

Ограниченията са нанесли вреди върху бизнесите, подвластни от вътрешното ползване, в миг, когато външното търсена на артикули от Сингапур също е било „ едва “, поради международният стопански спад, провокиран от пандемията, разясняват от министерството.

През второто тримесечие производството е повишено с 2,5% на годишна база, само че строителството се е сринало с 54,7%, до момента в който секторът на услугите се е свил с 13,6%.

Правителството на Сингапур предвижда стесняване на стопанската система с сред 4% и 7% през 2020 година До момента градът-държава е показал четири пакета за стимулиране на стопанската система на обща стойност 100 милиарда сингапурски $ (70,4 милиарда щатски долара), които целят да поддържат бизнеса и семействата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР