Икономиката на Русия завърши четири тримесечия на свиване с по-голям

...
Икономиката на Русия завърши четири тримесечия на свиване с по-голям
Коментари Харесай

Руската икономика може да се възстанови до предвоенното си ниво още догодина

Икономиката на Русия приключи четири тримесечия на стесняване с по-голям растеж от планувания, поставяйки я на траектория да се върне на равнището си отпреди войната още през идната година, защото страната се приспособява към въздействието на интернационалните наказания, макар че стремежът на Кремъл да разшири набирането на военни чиновници към момента има евентуална да попречи за постигането на тази цел, написа Блумбърг.

Периодът на годишните спадове след нахлуването в Украйна е най-дългият от повече от половин десетилетие. Но защото фискалната политика става все по-разхлабена в поддръжка на военните старания, брутният вътрешен артикул се усили с 4,9% през второто тримесечие.

Задълбочаващият се дефицит на работна ръка прибавя още към компликациите пред Русия, защото Кремъл се стреми да притегли повече доброволци за нашествието на президента Владимир Путин в Украйна. Това може да докара до прекосяване към по-селективни ограничения за набиране на хора, чието неявяване няма да се усети толкоз мощно на работното място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР