Икономиката на Обединеното кралство ще се срине тази зима. Това

...
Икономиката на Обединеното кралство ще се срине тази зима. Това
Коментари Харесай

През зимата Британия вдига белия флаг пред Русия

Икономиката на Обединеното кралство ще се срине тази зима. Това е реалност. Но самата страна също може да рухне. Новият министър-председател Лиз Тръс е изправен пред компликации, които Англия към момента не е познавала.

Горивна беднотия

Британците чакат зимата. Не, не им е до зимни занимания. В страната царува същинска суматоха. Повече от половината население на Обединеното кралство ще се изправи пред по този начин наречената горивна беднотия. Това е, когато разноските за сила на семействата надвишават 10% от приходите.

Независими английски специалисти считат, че инфлацията ще излезе отвън надзор – и тогава действителните приходи на популацията ще намалеят повече от всеки път. Безброй предприятия, които не са предпазени от надзор върху цените на силата, могат да банкрутират.

Прогнозите са, че стачките, които се организираха през цялото лято, ще продължат. Очаква се стачките да обзет железопътния превоз, здравната система, учебните заведения, правосъдната система и евентуално държавните служби. Има опция за гражданско непокорство, като доста хора просто не могат да си платят сметките за гориво.

Тази безусловно апокалиптична прогноза никога не е дадена от външни наблюдаващи, а от самите английски специалисти. Те са изключително обезпокоени, че страната ще бъде ръководена в този решителен миг от амбициозната, само че необразована премиерка Лиз Тръс.

Известният самостоятелен английски икономист Джон Грей написа в дългата си обява в The Newstatesman, че „ сега, в който министър-председателят Тръс влезе на Даунинг Стрийт 10, английската страна е на път да рухне “.

Не е от някаква завист. Грей не демонстрира ясна принадлежност нито към Консервативната партия на Тръс, нито към нейните съперници от Лейбъристката партия. Той просто проучва обстановката, която се изостря от оставането на Тръс на върха на английската мощност.

Ами тъкмо като Тачър

Много наблюдаващи както във Англия, по този начин и в чужбина, обърнаха внимание на маниакалното предпочитание на Тръс да бъде като известната английска премиерка Маргарет Тачър, която си завоюва прозвището „ Желязната лейди “ поради твърдата си икономическа политика и не по-малко твърдата външна политика. Например Тръс даже се облича като Тачър.

Но най-важното е, че сегашният министър председател, преследван от лаврите на Тачър, копира безогледно икономическите ограничения, към които прибягна „ Желязната лейди “ (фискална нерешителност в полза на ограничение на държавния дълг, ограничение на държавната интервенция, понижаване на налозите и така нататък.), без да обръща внимание на обстоятелството, че светът и в действителност самата Англия са се трансформирали доста след Тачър.

Джон Грей да вземем за пример счита, че „ единственият метод новото държавно управление да оцелее е да избави семействата и бизнеса “ от невъзможността да употребяват сила.

Той обаче счита, че без значение дали това стане посредством понижаване на налозите, или посредством заледяване на сметките за ток за известно време, или посредством композиция от двете, разноските ще бъдат големи.

Освен това икономистите предизвестяват за заплахата от срив на пазара на държавни облигации на Обединеното кралство, което „ може да докара до злополука, защото ще предизвика валутна суматоха, която ще удари паунда “. Като резултат - галопираща инфлация с всички произлизащи от това последици.

Британските икономисти преглеждат обстановката в стопанската система на страната, както споделят, без да нарушават фона. Въпреки това за всички остава ясно, че повода за пагубната обстановка с стопанската система е енергийната рецесия, предизвикана от самото английско държавно управление – при Борис Джонсън.

Тя се основава на битката на формален Лондон, дружно със Съединени американски щати и Европейски Съюз, за ограничение на доставките на съветски енергийни запаси за Европа.

Кой се нуждае от власт?

Всичко това ще има директно влияние освен върху позицията на елементарните британци, стопанската система на страната, само че и върху обстановката във вътрешната политика. Анализаторите предвиждат, че Консервативната партия ще загуби властта на идващите избори, предавайки юздите на властта на Лейбъристката партия.

Освен това измежду членовете на Консервативната партия става известна концепцията, че за тях е по-добре съзнателно да изгубят идващите парламентарни избори през 2024 година, в случай че не се случат предварителни избори.

Смисълът на умишленото проваляне е консерваторите да не бъдат държани виновни за апокалиптичното положение на стопанската система и да поверят на лейбъристите задачата да решат проблемите, насъбрани в страната.

Пикантна обстановка: Консерваторите са сбъркали и желаят да се скрият зад лейбъристите? Джон Грей, към този момент упоменатият нагоре, има вяра в това, че логиката на събитията наподобява демонстрира повече от всеки път, че лейбъристите ще управляват държавното управление до края на 2024 година

Но не е несъмнено, че Лейбъристката партия ще се бори за власт при тези условия. Може да има обстановка, когато властта във Англия ще лежи на земята и никой няма да има потребност от нея. Както се споделя, никой не желае да почине.

Между другото, има съмнение, че същият финт, единствено че в границите на неговата партия, е изработен от някогашния министър председател Борис Джонсън, който сякаш съзнателно е дал на амбициозната и мечтателна Тръс опция да ръководи в оня исторически интервал, когато Обединеното кралство е на път да се разпадне от грешките си. Възможно е Джонсън да е предпочел да изчака на сянка икономическата стихия, идваща към Британските острови.

Резки придвижвания

Междувременно Тръс прави неистови опити да обезпечи на страната гориво. Дали ще успее? Голям въпрос. Преди няколко дни тя разубеди публицистите, като сподели, че комерсиалното съглашение със Съединени американски щати, което се приготвяше при нейните прародители Тереза Мей и Борис Джонсън, " не е измежду нейните цели ".

Факт е, че тази договорка беше рекламирана от Лондон и Вашингтон като сурогат на комерсиалните връзки на Обединеното кралство с Европейски Съюз след Брекзит. Британската преса назова това съглашение основната " премия " след развода на Англия от Европейския съюз.

Сега всичко е забравено. Въпреки че Съединени американски щати са главният съдружник на Англия по всички въпроси. Защо? Защото тежките договаряния със Съединени американски щати (а те бяха тъкмо такива) трябваше да се проточат няколко години, а Англия има потребност от гориво в този момент.

" В момента не се водят договаряния със Съединени американски щати и не чакам те да стартират в кратковременен или средносрочен проект ", сподели Тръс, представена от Асошиейтед прес.

Тя означи, че е „ по-фокусирана върху... сключването на търговски покупко-продажби със Съвета за съдействие в Персийския залив, в това число Саудитска Арабия и Катар “.

„ Това са нашите търговски цели “, сподели Тръс, като даде да се разбере, че английският министър председател се пробва да откри достъп до енергийни запаси и да реши казуса по какъв начин да оцелее през зимата.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР