Икономиката на Израел се сви с почти 20% на годишна

...
Икономиката на Израел се сви с почти 20% на годишна
Коментари Харесай

Икономиката на Израел се свива с 20% от избухването на войната

Икономиката на Израел се сви с съвсем 20% на годишна база през последното тримесечие на 2023 година, демонстрират публични данни, защото налива запаси в своя спор против Хамас в Газа.

Острият спад на брутния вътрешен артикул, който беше надалеч по-стръмен от прогнозите на анализаторите, пристигна откакто стотици хиляди израелски резервисти бяха мобилизирани да се бият след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Брутният вътрешен продукт спадна с 19,4% на годишна база спрямо третото тримесечие. На база чисто тримесечие стопанската система се сви с 5,2% спрямо предходните три месеца.

Рязкият спад беше породен частично от повикването на 300 000 резервисти, които трябваше да изоставен зад работните си места и бизнеса си, с цел да стартират месеци военна работа, сподели Централното статистическо бюро.

Други фактори, които удариха стопанската система, включват спонсорството на държавното управление за жилища за повече от 120 000 израелци, евакуирани от северните и южните гранични региони на страната.

След ата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР