Икономиката на Европейския съюз (ЕС) губи позиции на световната сцена

...
Икономиката на Европейския съюз (ЕС) губи позиции на световната сцена
Коментари Харесай

Твърде зависима, икономиката на ЕС губи скорост и конкурентност

Икономиката на Европейския съюз (ЕС) губи позиции на международната сцена по растеж и конкурентоспособност. За това приказват най-много резултатите от предходната година, както и прогнозите за тази, обърна внимание ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев по време на конференцията на високо ниво " Устойчива и ефикасна енергийна система за постоянна и сигурна стопанска система ", която се организира в София

" В последно време растежът на брутния вътрешен артикул е в диапазона 0 и 1 %, до момента в който в Съединени американски щати е сред 2 и 3, Руската федерация е 3 и над 3 %, Китай сред 4 и 5, Индия - 6-7 ", даде образец той.

По думите му през последните 5 години Европа в допълнение е понижила своя дял в международната стопанска система. Освен това делът на държавните разноски на европейските страни нараства. " Тоест има спадащ дял в стопанската система и възходящ дял на държавните и обществените разноски ", разяснява Васил Велев. Причините за това са доста, добави той и изброи измежду тях демографската рецесия неналичието на задоволително фрагменти от инженерни специалности и регулациите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР