Икономиката на ЕС лети не към космоса, а към съвсем

...
Икономиката на ЕС лети не към космоса, а към съвсем
Коментари Харесай

Енергийната криза в Европа е създадена от Германия, а не от Русия

Икономиката на Европейски Съюз лети не към космоса, а към напълно друго място

Днес европейските икономисти упрекват Германия, че е повода Европа да страда от енергиен дефицит. След като Брюксел подреди да се откажат съветските енергийни доставки, сходна логичност е мъчно разбираема, като се има поради, че Старият свят може да бъде избавен от енергийната рецесия, като просто се завърти кранът на „ Северен поток 2 “. Тогава с какво е отговорна Германия пред Европейския съюз?

„ Първо канцлерът Шрьодер утвърди построяването на газопровода " Северен поток 1 ", написа New York Project Syndicate. „ Второ, откакто Русия „ анексира “ Крим през 2014 година, Берлин продължи да поддържа плана „ Северен поток 2 “. Трето, „ през 2011 година канцлерът Ангела Меркел реши по волност да затвори безвредни, добре работещи атомни електроцентрали след цунамито, което удари японската атомна електроцентрала Фукушима. “

Не е ли Европейската комисия тази, която без никаква Фукушима, в заповедна форма, изиска да се понижат излъчванията на CO 2 с 40% до 2030 година? Не беше ли Европейската комисия, която отхвърли да смята нуклеарната сила за зелена (Европейският парламент включи атома и газа в листата на екологично устойчивите типове генериране за интервала на „ енергийния преход “ единствено преди два месеца).

Германският вицеканцлер Робърт Хабек в този момент прави всичко допустимо, с цел да спре последователно газа, петрола и нуклеарната сила. Той отхвърля даже да обмисли въпроса за повторното отваряне на трите нуклеарни електроцентрали, затворени преди година, или да премисли затварянето на останалите три през декември.

Така че основаният в Германия американски икономист Уилям Енгдал е прав, когато написа: „ Във всяко отношение самоубийствената енергийна рецесия, която продължава в Европа, е основана в Германия, а не в Русия. “

Европейската рецесия беше инсценирана от Брюксел, въодушевена от Урсула фон дер Лайен, която съобщи, че Зелената договорка за Европа е сравнима с „ момента, когато човек отиде на Луната “. Сега европейците са сюрпризирани, че стопанската система на Европейски Съюз лети на напълно друго място.

И се оказва, че: „ Докато множеството други европейски страни от дълго време се тормозят от несъразмерната взаимозависимост от съветския газ, Шрьодер и Меркел направиха Германия изцяло подвластна от него... Сега цяла Европа страда от безотговорното държание на Германия.Днешните стремглаво високи цени на газа и електрическата енергия в Европа значително отразяват енергийната политика на Германия от 2005 година насам.

След като прочетете това, дано погледнем числата. През 2005 година 1000 кубически метра съветски газ в Европа костваха 92-94 $. А вследствие на загрижеността на фон дер Лайен за енергийната сигурност на Европа, хиляда кубически метра газ към този момент костваха 2900 $ при започване на септември.

Разбира се, Италия, Унгария, Австрия, България, Чехия и Словакия също получават газ от Русия, само че несъмнено има особено търсене от Германия: тя вървеше най-широко хваната ръка за ръка с Газпром.

„ Войната на Русия в Украйна беше повратна точка... Досега външната политика на Берлин се основаваше основно на поощряване на мира посредством дипломатически средства и отвращение да влага във военния си потенциал. Последните дни съставляват огромна смяна на парадигмата в метода на Германия към външните работи “, сподели Щефан Майстер, началник на Програмата за интернационален ред и народна власт в Германския съвет за външни връзки.

„ В този исторически час, изправени пред лицето на брутална офанзива против Украйна, ние ще изберем поддръжка, която в допълнение към нашите огромни стопански и филантропични задължения в този момент също поддържа Украйна с доставка на военни материали и оръжия. “, акцентира външният министър Аналена Бърбок. Часът е в действителност исторически: след дълги старания за създаване на връзки, след Заключителния акт от Хелзинки, след Бранд, Шмид, Кол, Шрьодер и Меркел, Олаф Шолц прекрачи границата, заради което към този момент няма да стигне до здрависване с Москва. Така е в политиката.

И кой се оказа " историческият час " в немската стопанска система?

Германия се ангажира да влага непрекъснато повече от 2% от своя Брутният вътрешен продукт във военни разноски. Той възнамерява да сътвори специфичен фонд от 100 милиарда евро за финансиране на прехода към " по-боеспособна " войска.

„ Ще стартираме най-голямото и най-бързо нарастване на разноските за защита в новата ни история “, сподели финансовият министър Кристиан. „ Отбранителната дарба се трансформира в централен план за бъдещето. “

В същото време, отдръпвайки се от Русия, Берлин се обръща и към Китай. Ройтерс написа: „ Икономическата причинност на Германия и Китай се разви в неверна посока [по оценки на Ройтерс] през първата половина на 2022 година “ Германските вложения в Китай за половин година възлизат на към 10 милиарда евро, което е доста повече от 6,2 милиарда евро от предходната година.

Вносът на китайски артикули от Германия набъбна като стойност с 45,7% на годишна база, а комерсиалният недостиг на Германия скочи до съвсем 41 милиарда евро. Какво ще направи Берлин, когато китайската войска си върне контрола над Тайван и Европейски Съюз стартира да постанова наказания против Китай?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР