Икономическият университет и фолклорен ансамбъл Гергана отбелязаха с празничен концерт-спектакъл

...
Икономическият университет и фолклорен ансамбъл Гергана отбелязаха с празничен концерт-спектакъл
Коментари Харесай

С концерт фолклорния ансамбъл Гергана отбеляза 20 години с творчеството на Свилен Христов

Икономическият университет и фолклорен отбор " Гергана " означиха с празничен концерт-спектакъл 20 години от основаването на ансамбъла и креативната активност на ръководителя Свилен Христов.

ФА „ Гергана ” при Икономически университет - Варна е притежател на голям брой награди състезания и фестивали както в страната, по този начин и зад граница. Ансамбълът е представял България допълнително от 15 страни. За 20 години от основаването си ФА „ Гергана ” е построил собствен личен почерк и през днешния ден е единственият фолклорен отбор в град Варна, който поддържа трите си звена - хор, оркестър и танцов състав. Днес в ансамбъла вземат участие над 60 актьори, музиканти, певици и танцьори.

Свилен Христов е основен живописен началник на отбор „ Гергана “ – Варна. В репертоара на ансамбъла има композиции и постановки от всички етнографски области. Стремежът на танцьорите е да се подчертава върху фолклора от Варненския край. Диригент на оркестъра е Георги Мановски, диригент на хора е доцент Йорданка Неделчева. Хореографи са Гергана Христова и Данаил Маринов.

Тази година ансамбълът отбелязва 20-тата си годишнина. Концертът от нощес е едно от двете огромни мероприятия, с които ще бъде маркирана годишнината. Следващият огромен концерт е очакван да се състои на 19 декември - датата, на която преди 20 години е първата изява на сцена на танцьорите от " ФА " Гергана ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР