Икономическите отношения с Русия винаги са били на добро ниво,

...
Икономическите отношения с Русия винаги са били на добро ниво,
Коментари Харесай

Български фирми ще участват в строителството на Московския метрополитен

Икономическите връзки с Русия постоянно са били на положително равнище, без значение от това, което се случва геополитически. Вярвам, че огромните хоризонти занапред предстоят. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на тържественото отбелязване на 30-та годишнина на Българо-руската търговско-промишлена палата (ТПП) в София.

По време на събитието вицепрезидентът на ТПП на Руската федерация Владимир Падалко уточни някои съответни взаимни проекти, реализацията на които следва. Например, произвеждане на съветски трактори в България и присъединяване на български компании в строителството на Московския метрополитен . През 2019 година се чака делегация на съветски компании, заинтригувани да работят в България в региона на туризма. Руската страна ще вземе интензивно присъединяване и в планувания за пролетта на 2019 година конгрес за осведомителни технологии.

Според Манолев Русия има огромно доверие към палатата, а ръководителят ѝ Георги Минчев уточни, че главно дребни и междинни по европейската подредба компании са членове, които имат потвърдено наличие на интернационалния пазар и са намерили опция да употребяват измененията в България и Русия, като конкурентно стратегическо преимущество. По този метод към този момент имаме от ден на ден компании, които основават възходящи индустриални благоприятни условия на територията на другата страна, съобщи още Георги Минчев, уточнявайки, че става въпрос за 170 компании-членове. Той акцентира, че системата на комерсиалните камари разполага с нужните организационни и инфраструктурни благоприятни условия за съпровождане и реализиране на бизнес както в България, по този начин и в Русия.

Посланикът на Русия в България негово превъзходителство Анатолий Макаров означи готовността на съветския и българския бизнес за реализацията на директни взаимно преференциални контракти, без значение от политическата и търговско-икономическата обстановка.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР