Икономическите нагласи на анализатори и инвеститори за Германия и за

...
Икономическите нагласи на анализатори и инвеститори за Германия и за
Коментари Харесай

Рязко влошаване на икономическите нагласи в Германия и еврозона през март

Икономическите настройки на анализатори и вложители за Германия и за цялата еврозоната се утежниха внезапно през март вследствие на високите равнища на неустановеност във връзка с интернационалните финансови пазари.

Това демонстрират резултатите от последното изследване на центъра за европейски стопански проучвания Zew, представено от БНР.

Индексът на основания в Мюнхен проучвателен институт Zew, измерващ бъдещите стопански упования в Германия за идващите шест месеца, се намали изненадващо мощно през март до 13,0 пункта от 28,1 пункта през февруари, когато доближи едногодишен връх, до момента в който осредните пазарни прогнози бяха за много по-умерено намаляване до 17,1 пункта. Това е първото утежняване на показателя от октомври 2022 година насам, макар че той остава на положителна територия за трети следващ месец.

Оценката на настоящата икономическа обстановка в Германия също се утежни, само че по-слабо, като съответният знак се намали през март до -46,5 пункта от -45,1 пункта през предходния месец, като този знак към момента се намира надълбоко на негативна територия.

" Международните финансови пазари са под мощен напън. Това високо равнище на неустановеност се отрази в ZEW знака за икономическите настройки. Оценката за развиването на облагите на банките се утежни доста, макар че остава леко позитивна. Оценките за застрахователната промишленост също са намалели доста “, разяснява последното изследване президентът на института ZEW професор Ахим Вамбах.

Нагласите на специалистите на финансовия пазар по отношение на икономическото развиване на еврозоната също се утежниха внезапно през март. Индикаторът, отчитащ икономическите настройки за идващите шест месеца се намали с цели 19,7 пункта до 10,0 пункта, като това беше първото му намаляване след пет следващи месец на напредък на фона на нарасналата неустановеност по отношение на икономическите вероятности, породена от неотдавнашните разтърсвания в световната финансова система.

Zew показателят за настоящата обстановка в еврозоната пък се намали с 3,0 пункта до -44,6 пункта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР