Икономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на бюджета

...
Икономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на бюджета
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета за модернизация на армията

„ Икономическата рецесия поради ковид няма да се отрази на бюджета за модернизацията на българската войска “. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в местността " Костина " край тетевенското село Рибарица.
„ Към момента плановете са да не бъдат пипани бюджетите за плановете, свързани с двата нови кораба, с модернизацията на танковете Т-72, плануваните поправки на някои от ракетните комплекси, всичко да се движи по график “, добави вицепремиерът. По думите му забавянето се свежда в това, че два месеца и половина няма договаряния с контрагентите във връзка с плановете, само че това не било съдбовно.
Красимир Каракачанов отбрани намаляването на ставката на Данък добавена стойност за някои браншове, като сподели, че по този метод ще се облекчат хората от туристическия отрасъл, които през последните два месеца и половина понесоха огромни загуби. " Тази мярка е краткотрайна. Идеята е да се изсветли този бизнес. Ако това даде нужния резултат, понижената ставка може да остане постоянно, само че в противоположен случай идващото държавно управление ще има съображение да възвърне остарялата ставка. Всичко зависи от самия туристически отрасъл ", уточни Каракачанов.
Министърът на защита разяснява още, че решаването на казуса с битовата престъпност би трябвало да стане държавна политика. Според него полицията си прави работата, само че казусът би трябвало да се реши фундаментално посредством действителна интеграция на циганското население. " То освен да бъде възпитано, че с изключение на права, има и отговорности, само че и да бъде накарано действително да върви на учебно заведение, да получава обикновено обучение и елементарно да си намира работа на пазара на труда. Въпреки изхарчените милиарди левове, по думите му, за фиктивна интеграция, резултатът е противоположен - равнището на неначетеност се усилва, както и на престъпността в гетата. " Политиците е извънредно време да погледнат в очите казуса и да имат задоволително кураж ", съобщи още Каракачанов, представен от „ 24 часа “. В местността " Костина " край тетевенското село Рибарица министърът на защитата Красимир Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР