Икономическата активността в еврозоната достига близо 12-годишен връх в началото

...
Икономическата активността в еврозоната достига близо 12-годишен връх в началото
Коментари Харесай

Икономическата активността в еврозоната се ускорява в началото на 2018 г.

Икономическата интензивността в еврозоната доближава близо 12-годишен връх при започване на 2018 година, с помощта на напредък в областта на услугите, демонстрира изследване на организация IHS Markit, представено от " Ройтерс ".

Индексът PMI, измерващ общата бизнес интензивност в района, набъбна през януари до 58,6 пункта от 58,1 пункта през декември 2017 година. Това съставлява най-висока стойност на показателя от юни 2006 година насам.

Ускоряването на общата бизнес агресия се дължи значително на интензивността в областта на услугите, която доближи до 10-годишен връх при известно намаляване на другояче мощния напредък в индустрията.

Промишленият PMI показател се намали през януари до тримесечно дъно от 59,6 пункта по отношение на 60,6 пункта през декември и прогноза за оттегляне до 60,63 пункта.

В същото време показателят PMI, оценяващ интензивността в областта на услугите, набъбна до 57,6 пункта през януари от 56,6 пункта месец по-рано и упования за 56,4 пункта, като това съставлява най-високо негово равнище от август 2007 година.

„ Ускоряването на растежа изтласка данните от изследването на територия, съответстваща на стопанска система, която се уголемява с извънредно мощен тримесечен ритъм ", уточни Крис Уилямсън, основен икономист в IHS Markit.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР