Икономическа полиция е влязла днес сутринта на проверка във фабриката

...
Икономическа полиция е влязла днес сутринта на проверка във фабриката
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Стамболийски

Икономическа полиция е влезнала през днешния ден сутринта на инспекция във фабриката на фамилията на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Той е и водач на ГЕРБ в Пловдивска област. 

" В момента ме арестуват, не мога да приказвам ", съобщи градоначалникът пред кореспондент на уеб страницата, който се свърза с него.

Сътрудниците му нямат връзка с него, защото е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е арестуван и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на митинг пред Икономическа полиция в Пловдив против дейностите по отношение на техния водач.

Към този миг не ясна повода за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за пазаруване на гласове.

Тогава Мараджиев съобщи, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 година в Ново село, когато той и локални поданици направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция организираше акция по време на предизборната акция. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения проблем. Според него задачата на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее боязън в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

" Маскирани служители на реда са влезнали в дома, както на кмета Мараджиев, по този начин и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, с цел да се организираме на митинг. Наши представители отпътуваха за Стамболийски ", обявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.

" Арестуван е кмет, излъчен от партия ГЕРБ. Това е продължение на полицейските репресии, почнали по времето на Бойко Рашков, и продължаващи в този момент ", това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. 

" Това е поредна проява на полицейщина и безапелационен опит да се отклони вниманието от неуспехите на Министерство на вътрешните работи ", сподели още Атанасова. 

" Това шоу през днешния ден бе опит от страна на Демерджиев да избави оставката си, която му поискахме нееднократно. Учителят му, господин Рашков, не е най-хубавият преподавател, който може да откри ", споделиха още от ГЕРБ. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР