Иконите са неразделна част от дома на всеки християнин. Обикновено

...
Иконите са неразделна част от дома на всеки християнин. Обикновено
Коментари Харесай

Коя е твоята икона-закрилник според датата на раждане – сложи я в дома си и щастието ще кацне на рамото ти!

Иконите са неразделна част от вкъщи на всеки християнин. Обикновено имаме у дома най-малко една (най-често тази на Богородица или Иисус). Дали обаче това са верните светци-покровители, които могат да ни донесат благополучие и шанс? Всъщност всеки човек има своя икона, която го закриля. Иконата-пазител на всеки от нас се дефинира от датата на раждане. Денят, в който сме се появили на бял свят, е предопределен и по отношение на религията, той дефинира кой ще бъде нашият ангел страж.

Ако желаете да сте щастливи и всичко в живота ви да върви като по вода, вижте кой светец ви закриля. След това скоростно се сдобийте с негова икона. Когато тя е в дома ви, компликациите ще ви заобикалят отдалеко.

Ето коя е вашата икона-закрилница съгласно датата, в която сте родени.

 Св.Силвестър и Серафим

22 декември – 20 януари. Св. Силвестър и Серафим

Освен това е добре да се сдобиете и с православната икона на Божията майка. Пред иконите отправяйте молитвите за почтеност, истина, сърдечна наслада и обич към всичко и всеки. Те ще ви оказват помощ в изконния човешки блян за духовното и физическото излекуване.

21 януари – 20 февруари. Св. Кирил и Атанасий

Както и при редица други, те са най-мощни дружно с икона на Божията Майка.

21 февруари – 20 март. Милентий от Антиохия и Свети Алексий

Ангели-пазители на родените през този интервал са Милентий от Антиохия и Свети Алексий. Иконата на Иберийската Богородица се счита за иконата-пазителка. Образът ѝ дава късмет на хората да се разкаят за греховете си. Смята се, че тя оказва помощ на хора с умствени и телесни болести.

21 Март – 20 май. Евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара

 св.Стефан икона

Иконата Споручница грешних, като и техните ангели-пазители – евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара. Хората се обръщат към тази икона, когато търсят духовно просветление, метод да се отърват от тъгите и тежките болести.

21 май – 21 юни. Светиите Алексей и Константин

Родените през този интервал се покровителстват от светиите Алексей и Константин. В дома си би трябвало да имат иконите на Божията майка, Взискание мертвих и Ноемалима купина.

22 юни – 22 юли. Св. Кирил е техен бранител

Най-ползотворни са молитвите пред него и пред Божията Майка. Тя оказва помощ при търсенето на решения в сложни моменти, както и излекуването на заболявания. Иконата ѝ се слага и в детската стая – по този начин Божията майка се грижи за бебето.

23 юли – 23 август. Илия Пророкът и Свети Николай

 св.Николай икона

Те пазят родените в този интервал. Иконата за протекция на благословената Богородица пък е тяхна пазителка. Тя пази от заболявания и несгоди и носи берекет.

24 август – 23 септември. Светиите Александър, Йоан и Павел

Молбите си би трябвало да насочат пред икона Страст на Покровителя.

24 Септември – 23 октомври. Свети Сергей

Техен покровител е иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

24 октомври – 22 ноември. Богородица

 св.Богородица икона

Всяка икона на Йерусалимската Божия Майка и Скоропослушница пази хората, родени в интервала. Ангел-пазител на тези хора е Свети Павел.

23 ноември – 21 декември. Светиите Николай, Сава и Варвара

Техни покровители са иконите на Богородица и Знамение се смятат за покровители.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР