Иии, внимавайте да не се опарите - няма да им

...
Иии, внимавайте да не се опарите - няма да им
Коментари Харесай

Ореховки с боровинки

Иии, внимавайте да не се опарите - няма да им устоите, ще Ви се прииска да ги опитате незабавно.

Необходими Продукти

● белтъци - 3 бр.
● пудра захар - 1/2 ч.ч.
● орехи - 1 ч.ч. смлени
● боровинки - 1 ч.ч смлени, сушени, червени
● ванилия - 1
● лимонен сок - 1 - 2 с.л.
● сол - щипка

Начин на подготвяне

Обичам да сготвям по нощите, стоварвам се и като че ли съм най-работоспособна - полуда. Та, предната вечер бях правила печени понички (рецептата за които може да намерите в сайта) и ми трябваха единствено жълтъци за тестото, белтъците останаха. Веднага бяха измислени - ще стават на ореховки. Много ги обичам, а от дълго време не бях правила - грешката трябваше да бъде поправена.

И защото не съм по общоприетото подготвяне на рецептите (всичко би трябвало да е тунинговано), взех решение, че мога да обогатя общоприетите ореховки с другото ми обичано - сушени червени боровинки. Станаха просто уау - леко хрупкави извън, с мек, леплив център - страхотни! Така че, в случай че Ви се хапва нещо сладко, само че не Ви се стои в наказателния ъгъл през целия ден, тези бисквитки са Вас.

Относно белтъците - хубаво е да са престояли, защото при разтрошаване се хомогенизират по-хубаво. Разбира се, и да ползвате прясно обособен белтък - отново ще се получи.

Другото - купата и бъркалките на миксера би трябвало да бъдат безусловно сухи. Така сме сигурни, че твърдият сняг ще се получи.

В суха купа поставям белтъците, щипка сол и стартирам да разрушавам. Добавям лека-полека пудрата захар, ванилията и лимоновия сок и разрушавам до корав сняг.

Орехите и алената боровинка се смилат поотделно в чопъра. Прибавяме ги към разрушените белтъци и разбъркваме с дървена лъжица до цялостното хомогенизиране на сместа.

Застелете плоска тава с хартия за печене. С помощта на лъжица загребваме от сместа и оформяме сладките по собствен усет.

По принцип ореховките се поставят на разстояние една от друга, защото се отпускат и се уголемяват. Но моите може би поради боровинките по-скоро леко се надигнаха, в сравнение с да се разлеят - само че въпреки всичко, оставяйте разстояние.

Печете ореховките в авансово загрята на 150 градуса фурна, до момента в който придобият леко кафяв цвят, което става за към 25 минути.

Иии, внимавайте да не се опарите - няма да им устоите, ще Ви се прииска да ги опитате незабавно.

Можете да приберете в буркан за по-дълго предпазване, в случай че това въобще е постижимо - виждате в моя буркан какъв брой е останало...

Ореховките с боровинки са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР