IIHS тества автомобилите при скорост от 64 км/ч, тъй като

...
IIHS тества автомобилите при скорост от 64 км/ч, тъй като
Коментари Харесай

Ето защо IIHS не катастрофира автомобили с висока скорост

IIHS тества колите при скорост от 64 км/ч, защото това е скоростта, която е най-вероятно да аргументи тежки пострадвания при действителни произшествия. Тестването при по-високи скорости би имало негативно влияние върху краш тестванията и сигурността.

Застрахователният институт за сигурност на придвижването по пътищата (IIHS) организира строги и комплицирани проби. Тяхната цел е да подсигурява сигурността на колите. Интересното е, че институтът не организира тези проби при високи скорости. Това може да наподобява като пропуск, само че има основателни аргументи да не се симулират произшествия с високи скорости, които транспортните средства развиват по американските (а и не само) автомагистрали.

IIHS се обърна към своя канал в YouTube, с цел да изясни процеса.
Раул Арбелаес, вицепрезидент на Центъра за проучване на транспортните средства, изясни, че има три теста за преден конфликт. С малко припокриване от страна на пасажера, с малко припокриване от страна на лидера и „ обновено умерено припокриване “. И в трите случая скоростта на удара е 64 км/ч.

Пресъздаване на действителния свят

Тези проби са предопределени да имитират това, което би се случило, в случай че автомобилът се сблъска с имобилен обект или с друго транспортно средство, движещо се в противоположна посока, при същата скорост от (само)
64 км/ч. Малко евентуално е тъкмо по този начин да се случи злополука. Лесно можем да си представим изключение – конфликт на малко транспортно средство като Mazda Miata и огромно като GMC Hummer EV, само че въпреки всичко има смисъл да се тества по този метод.

Според Арбелаес тестванията улавят „ разпределението на действителните произшествия, при които знаем, че има съществени пострадвания “. Да, има произшествия, които са по-тежки и които се случват при доста по-високи скорости. Целта на тестванията е да пресъздадат събитията на максимален брой действителни произшествия.

Въздействието на по-високите скорости

Освен че скоростта от 64 км/ч с е подобаваща, с цел да обхване по-голямата част от действителните произшествия, тестванията при по-високи скорости могат да имат изненадващи негативни последствия. Повишаването на скоростта до 80 км/ч може да не звучи като огромна разлика, само че е такава от инженерна позиция. Тази смяна би нараснала силата на конфликта с над 50% и би изисквала доста по-здрав (и надлежно тежък) автомобил. Звучи добре, само че не е.

Макар че това би подобрило успеваемостта при конфликт при високи скорости, то може да понижи успеваемостта при ниски скорости. Тъй като при по-ниска скорост се случват множеството катастрофи, има смисъл да се подсигурява, че това е скоростта, при която транспортното средство се показва най-добре при конфликт.

Постоянно изменящата се автомобилна среда, която включва по-тежки транспортни средства и нови технологии, може да наложи промени в бъдеще. Засега ограничаването на скоростта от 64 км/ч е най-хубавият вид.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР