ИИ съживява суперзвездатаЛегендарният рокендрол певец Елвис Пресли ще се завърне

...
ИИ съживява суперзвездатаЛегендарният рокендрол певец Елвис Пресли ще се завърне
Коментари Харесай

След ABBA и Елвис Пресли тръгва на турне

ИИ съживява суперзвездата

Легендарният рокендрол артист Елвис Пресли ще се завърне на лондонска сцена в края на 2024 година под формата на холограма в имерсивен театър, основан благодарение на изкуствен интелект, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

В " Елвис еволюция " (Elvis Evolution) Кралят на рокендрола ще извършва най-големите си шлагери, като Suspicious Minds, Jailhouse Rock или Hound Dog под формата на аватар, основан благодарение на хиляди фрагменти от концерти или фотоси, снимани от околните на артиста.   

Благодарение на изкуствен интелект те са дали опция да бъде създадена " необикновено достоверна версия на Елвис ", сподели Андрю Макгинес, общоприет шеф на сдружението Layered Reality, основало плана. 

Британската компания е сключила " договорка за милиони английски лири " с Authentic Brands Group, която ръководи правата върху наследството на починалия артист, с цел да получи достъп до тези архиви и да провежда представления по целия свят.

Първите представления са планувани за ноември 2024 година в английската столица, а други са планувани за Лас Вегас, Берлин и Токио.

Преди Елвис компанията Pophouse Entertainment към този момент сътвори шоу на шведската диско група AББA в Лондон, в което квартетът е показан от цифрови аватари. Заради триумфа представленията бяха продължени и шведската компания разгласи ново шоу с аватари на музикантите от американската глем-метъл група " Кис ".

Наследството на Елвис, който е на върха на славата си от 50-те до 70-те години на предишния век, е към момента доста живо. Десетилетия след гибелта на артиста, който тази година щеше да навърши 89 години, беше сниман биографичния филм " Елвис ", режисиран от Баз Лурман (2022 г.). 

Режисьорката София Копола снима кино лентата " Присила " по книгата на брачната половинка на Елвис Пресли, който е по екраните в някои страни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР