Игрива котка се вмъкна в новооткрития етаж за туристически посещения

...
Игрива котка се вмъкна в новооткрития етаж за туристически посещения
Коментари Харесай

Храмът Света София в Истанбул се сдоби с космат талисман

Игрива котка се вмъкна в новооткрития етаж за туристически визити на храма „ Света София “ в Истанбул и плени сърцата на посетителите, оповестява турския новинарски уебсайт Хюриет дейли нюз.

Посетителите на храма не можаха да устоят на чара на четириногия жител, който бързо се трансформира в атракция, както за локалните хора, по този начин и за туристите.

От 15 януари „ Света София “ е разграничена на две пространства с обособен вход. Голямата молитвена зала на входния етаж е със свободен достъп и е предопределена за поклонение. Вторият етаж, където се влиза против входна такса от 25 евро, е очакван за туристически визити на храма.
Практиката беше препоръчана като решение за дългата опашка на входа на историческия обект.

Посетителите на „ Света София “ към този момент имат опция да се срещнат и със симпатичната котка, вмъкнала се в етажа за туристически визити. Опашката от гости, чакащи ред да погалят новия амулет на храма и да се снимат с него, е станала наклонност, показва изданието.

via
— Barbara Nadel (@BarbaraNadel)

Новината за косматия амулет на „ Света София “ припомня за котето Гли, което дълги години се радваше на вниманието на посетителите до гибелта си през 2020 година, припомня Хюриет дейли нюз.

Котето Гли имаше и личен профил в обществената платформа Инстаграм с над 100 хиляди почитатели.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР