Играта с куче променя мозъчните ни вълни, засилва релаксацията и

...
Играта с куче променя мозъчните ни вълни, засилва релаксацията и
Коментари Харесай

Взаимодействието с кучета `намалява депресията и увеличава релаксацията и концентрацията`

Играта с куче трансформира мозъчните ни талази, ускорява релаксацията и концентрацията, като в същото време понижава напрежението и депресията.

Учените считат, че резултатите демонстрират, че „ терапия за домашни любимци “ може да бъде предписана за подсилване на психологичното здраве. Изследователите мерят резултатите върху мозъчните талази на участниците, до момента в който поддържат връзка с кучета, и откриват безчет изгоди от дейностите. Южнокорейското изследване заключава, че резултатите дават съществени доказателства за евентуалните изгоди от „ интервенциите благодарение на животни “ (AAI) за хората.

Проучването, оповестено в списание PLOS ONE, се стреми да изследва резултатите върху мозъка при игра и осъществяване на действия с кучета. Изследователите означават по какъв начин AAI към този момент се употребява в някои лечебни заведения, учебни заведения и други среди, с цел да помогне за понижаване на безпокойството, облекчение на напрежението и поощряване на усеща на доверие. Проучванията обаче, измерващи евентуалните изгоди от тези взаимоотношения с животни, чес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР