Играта CryptoMiner позволява усвояване по забавен начин на блокчейн технологиите(снимка:

...
Играта CryptoMiner позволява усвояване по забавен начин на блокчейн технологиите(снимка:
Коментари Харесай

Детска игра помага за изучаване на блокчейн


Играта CryptoMiner разрешава асимилиране по занимателен метод на блокчейн технологиите
(снимка: UTSA)

Експерти от Тексаския университет в Сан Антонио (UTSA) създадоха настолна игра, която ще помогне на децата, а и освен на тях, да изследват и усвоят технологията на блокчейн и криптовалутите.

Муртуза Джадливала, доцент в катедрата по информатика на UTSA и един от създателите на новаторската настолна игра CryptoMiner, има вяра, че тя ще разреши на учениците да схванат механизмите на технологията на блокчейн, както и основите на криптовалутата като цяло.
още по тематиката
„ Всички знаем, че децата реагират добре на игрите и по тази причина проектирахме тази игра по подобен метод, че тя да може да се употребява като в допълнение просветително средство за схващане на блокчейн и криптовалути – и всичко това, до момента в който се забавляват”,  Джадливала.

CryptoMiner е игра на карти, основана на тактика, която се пробва да подражава на това по какъв начин блоковете с транзакции се прибавят към блокчейн от майнери в действителна мрежа за криптовалута. Подходът на настолната игра прави образованието по криптовалути елементарно налично за всеки, без значение от възраст, генезис и знания за технологиите.

Джадливала бил въодушевен да създаде играта, откакто не е съумял да изясни с по-прости думи на жена си и щерка си по какъв начин действат блокчейн и криптовалутите. “Играхме като семейство и беше доста забавно”, споделя той, а също така съпгругата и щерка му разбрали по-добре по какъв начин работи блокчейн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР